Pišem i kotrljam oko sveta

Okrećući pedale obrela se na svim mestima o kojima je maštala, a pomerila je i sopstvene granice. Našla se u predelima o kojima nije ni sanjala. Sve to je zabeležila u svojim knjigama Zakotrljaj me oko sveta i Preko Himalaja i Gobija, koje je objavila Laguna, i knjizi Nomad 1 koju je objavila samostalno.

Na promociji koja je održana u sredu, 29. juna u knjižari Delfi u SKC-u je pored autorke govorila i Janja Stjepanović, urednica u Laguni, koja je mnogobrojne poklonike književnosti Snežane Radojičić uputila u osobenosti Snežaninog stvaralaštva i naglasila da je Zakotrljaj me oko sveta ljubavni roman sa elementima putopisa, dok je knjiga Preko Himalaja i Gobija sjajan primer dnevničko-putopisne proze.

„Ne samo što izvanredno opisuje predele kroz koje prolazi, običaje naroda koje upoznaje, već istovremeno unosi i samu sebe, svoja osećanja i muke koje je doživela na tom putu, tako da je čitaocu lako da se poistoveti sa junakinjom.”

Snežana je otvorenog srca prepričavala svoje doživljaje sa brojnih putovanja i odgovarala na pitanja zaintrigirane publike.

„Ja jesam krenula u sve ovo da bih ‘istesala’ pisca u samoj sebi. Ja sam zapravo oduvek želela samo da pišem. Imala sam u početku te mladalačke uspehe kad sam objavljivala, ali sam se iz raznih razloga izgubila u životu kao što to biva sa mnogim ljudima. Na pragu četrdesetih stiglo me je preispitivanje i porazilo saznanje da nisam uradila to što sam želela, da sam potpuno promašila svoj život. To je počelo da se kuva i nije bilo nimalo prijatno priznati sebi da niste uradili ono što želite.”

Snežana je svoj život promenila i zadovoljna je izborom.