Pesma se orila učionicom

Za đake u Osnabriku je počela nova školska godina. Nastava će se, kao i prethodnih godina, održavati svake nedelje posle liturgije u učionici koja se nalazi u crkvenom domu kraj Hrama Svetog Georgija.

Svi polaznici mogu da pohađaju nastavu maternjeg jezika, veronauke i folklora. Nastavne aktivnosti organizuju i vode protojerej-stavrofor Marinko Rajak, profesorka Milica Stanković i Biljana Dabić.

Prošle nedelje sabrali su se đaci i roditelji, pa su održani prvi časovi nastave i probe folklora, a održan je i prvi roditeljski sastanak.

Biljana Dabić, predsednica Saveta roditelja, obratila se svim roditeljima sa molbom da neumorno i redovno dovode svoju decu u okrilje crkve i uključe ih u sve aktivnosti koje se za njih organizuju. Ona je podsetila da su tako činili i njihovi roditelji i da je to pravi način da srpska zajednica opstane i da deca budu naslednici i nosioci svih vrednosti kojima će čuvati svoju veru, jezik i svoje ime. Ona je svakom đaku poklonila obeleživač za knjigu sa tekstom na ćirilici. Svakom đaku je pripala i ikonica Bogorodice Bođanske koje im je darovala učiteljica.

Prvi čas je počeo veselo, jer je Andrija Dabić podelio svim drugarima čitav džačić slatkiša povodom svog osmog rođendana koji je proslavio tokom raspusta, a onda se odmah zaorila rođendanska pesma uz pljeskanje i radostan smeh.

Upis je u toku, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon crkve: 0541 97 01 830

Чланак Pesma se orila učionicom се појављује прво на Vesti online.

Original Article