Ova glavna uloga u AMERIČKOJ seriji MIRI FURLAN donela je SVETSKU SLAVU! (VIDEO)

Ne postoji svetski mediji koji danas nije objavio da je preminula legendarna glumica Mira Furlan. Publika na našim prostorima zna kao svoj dlan evergrin naslove u kojima je pokojna glumica pokazala šta zapravo znači biti dramski i karakterni glumac. I kad se pomene ime Mire Furlan našim ljudima prvo na pamet padne: “Otac na službenom putu”, “Lepota Poroka” ili “U raljama života”, ali svetskoj publici Mira Fulran je asocijacija na Danijel Ruso.

Nekoliko glumaca iz bivše Jugoslavije uspelo je da zakorači u sferu svetske kinematografije i pokaže šta zna i ume milionima širom sveta. Mira Furlan iako je imala angažmane u evropskim filmovima i zapadnoj produkciji, uloga Danijel Ruso, francuskinje koja je 16 godina provela na misterioznom ostrvu i izgubila razum, u seriji “Lost” donela joj je svetsku slavu, piše “Blic Žena”.

“Lost” prati grupu preživelih putnika aviona Okeank 815 koji su posle nesreće ostali zarobljeni na izolovanom ostrvu u kojem vreme i prostor teku na natprirodni način. Autorsko delo J. J. Abramsa i Dejmona Lindelofa nedeljno je gledalo preko 60 miliona ljudi samo u Americi. Serija “Lost” osvojila je brojne televizijske nagrade, pozitivne kritike stručnjaka, ali i pažnju višemilionske publike.

Miri Furlan uloga Danijel Ruso donela je potpuno drugačiji status u Americi. Na ComicConu 2005. godine Furlan nije krila da je iznenađena ljudima među kojima se našla.

“Znate ja potičem iz nezavisnog filmskog sveta i pozorišta. Ovo je sve za mene novo. Čak sam na ovim konvencijama stekla prijatelje. Upoznala sam ženu koja je veliki fan mog lika u seriji “Lost”. Videla sam je nekoliko puta, pričale smo, na kraju smo postale prijateljice, i sad je moj asistent”, rekla je Mira.

Uspeh serije koja je trajala šest sezona pratili su tračevi da neki glumci nisu više želeli da budu u njoj i da im se smučilo razvlačenje priče. Jedan od njih je bio da je Furlan tražila od scenarista da ubiju njen lik jer više nije mogla da podnese monotoniju na Havajima na kojima se serija snimala.

“Ne znam odakle ta priča. Obožavala sam taj lik. Odluka da se njena priča završi kako se završila je ideja kreatora serije, ja sam bila spremna da ostanem koliko god da je potrebno”, rekla je Furlan.

Mira Furlan preminula je u 65. godini.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Blic Žena
Preuzeto sa portala Nasiusvetu.com