Otvoren najsavremeniji NCR kampus u Beogradu

05. oktobar 2021. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na Novom Beogradu otvaranju najsavremenijeg tehnološkog kampusa kompanije NCR, u kojem će biti zaposleno više od 5.000 ljudi. Ovaj kampus je istovremeno i najveći u Evropi, a na površini od oko 30.000 kvadrata, predstavljaće i centar za razvoj novih tehnologija, a ukupna vrednost investicije je veća od 100 miliona dolara.

Predsednik Vučić je, tokom obilaska prostorija kompanije, izjavio da je Srbija uspela da sačuva veliki broj mladih talenata u zemlji upravo zahvaljujući firmama kakva je NCR.

„Ovo je veliki dan za Srbiju! Mnogo godina, truda, rada i energije je bilo potrebno da bi se došlo do ovog prelepog otvaranja danas“, istakao je predsednik, izrazivši posebnu zahvalnost američkim partnerima koji su prepoznali Srbiju kao odlično mesto za ulaganje i rad.

„Zahvalan sam našim američkim prijateljima što su prepoznali Srbiju, ovo je bio jedan i od naših snova. NCR je najveći američki poslodavac u Srbiji. Najvažnije za nas je datih 5.000 mladih ljudi ostalo u svojoj zemlji i da ovde planiraju budućnost“, naglasio je predsednik Vučić.

Prema rečima Marije Živanović Smit, jedne od rukovodilaca kompanije, 85 odsto zaposlenih čine „milenijalci“ – mladi od 25 do 40 godina.

Novi poslovni centar ove američke kompanije, izgrađen je prema najvišim standardima „pametne gradnje“, a kamen temeljac za kampus položen je u maju 2019. godine.

NCR je američka korporacija koja je i svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama raznih delatnosti, među kojima su kompanije iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva i telekomunikacija.

Kampus su danas obišli i premijerka Ana Brnabić i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Izvor:www.predsednik.rs
Foto: Dimitrije Goll