OSUMNJIČENI ZA OTMICU SRPKINJE RANIJE MENJAO IME: Isplivali novi detalji istrage nestanka Ane Knežević!

osumnjiceni-za-otmicu-srpkinje-ranije-menjao-ime:-isplivali-novi-detalji-istrage-nestanka-ane-knezevic!
OSUMNJIČENI ZA OTMICU SRPKINJE RANIJE MENJAO IME: Isplivali novi detalji istrage nestanka Ane Knežević!

Search

Close this search box.

Chicago, IL

88°

Sunny

5:14 am8:28 pm CDT

Feels like: 93°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 57%
Pressure: 29.92„Hg
UV index: 6

12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm

90°F
90°F
91°F
91°F
91°F

TueWedThuFriSat

91°F / 75°F
90°F / 70°F
81°F / 66°F
84°F / 72°F
91°F / 72°F

Search

Close this search box.

Published 5 hours ago

By Serbian Times

David Knežević, Beograđanin optužen da je umešan u nestanak njegove bivše supruge Ane Knežević Henao, na poslednjem saslušanju je tvrdio da nije kriv, što je ranije javno rekao i njegov advokat u Sjedinjenim Američkim Državama. Knežević je američki biznismen srpskog porekla, a prema tvrdnjama upućenih, po odlasku u SAD je promenio ime. U međuvremenu, nastavlja se međunarodna razmena podataka u vezi sa ovim slučajem i prikupljaju se novi dokazi, a istraga je sada koncentrisana na automobil kojim je, kako se sumnja, otputovao u Španiju.

David Knežević je osumnjičen da je početkom februara u Madridu umešan u nestanak Ane Knežević Henao, o kojoj se ništa do danas ne zna. Policija i Federalni istražni biro (FBI) koji je od prvog dana uključen u potragu za američkom državljankom kolumbijskog porekla, prikupili su brojne dokaze koji ga povezuju sa Španijom, tačnije Madridom, u danima kada je Ana nestala.

Ipak, na saslušanju je Knežević tvrdio da nije kriv, a njegov advokat, pre hapšenja u Majamiju, govorio je za medije kako Knežević nikada nogom nije kročio u Španiju. Sa druge strane, istražitelji koji rade na ovom slučaju prikupljaju sve podatke koji bi mogli ukazati na to šta se dogodilo nesrećnoj ženi. Kako saznajemo, sarađuju i sa istražnim organima Srbije.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Inače, osumnjičenom Davidu Kneževiću to nije pravo ime. Tačnije, prilikom preseljenja u Sjedinjene Američke Države, Kenžević se zvao Dušan, ali je potom odlučio da promeni svoje ime iz za sada nepoznatih razloga, kažu za Novu.rs izvori upućeni u slučaj.

„Imajući u vidu da je Knežević, kako se u ovom trenutku sumnja, iznajmio automobil u Srbiji i krenuo put Španije, a onda se i vratio u svoju rodnu zemlju, dovoljni je razlog da postoji međunarodna saradnja između Srbije i svih drugih uključenih zemalja. U ovom trenutku nije moguće javno saopštiti o kojim tačno radnjama je reč, posebno jer bi se na taj način mogla ugroziti istraga“, kazao je naš izvor upoznat sa slučajem. Kako su ranije objavili pojedini mediji, reč je o digitalnim podacima koji se mahom tiču iznajmljenog automobila „pežo“.

Pored toga, španski mediji su objavili i da je Sud u Madridu zatražio dozvolu da nekoliko istražitelja Nacionalne policije otputuju u Beograd, gde se automobil nalazi, kako bi izvukli podatke sa ECU (Engine Control Unit, uređaj koji beleži sve parametre vozila). Osim toga, zatražena je i dozvola da se izvrši vizuelni pregled vozila.

Istraga je koncentrisana na automobil zato što policija sumnja da je David Knežević njime otputovao u Španiju početkom februara. U prilog toj tezi ide i izjava vlasnika agencije za iznajmljivanje vozila u kojoj objašnjava da je primetio da su registarske oznake menjane, da su stakla zatamnjena, a da je vozilo prešlo više od 7.000 kilometara. Paralelno sa tim je jedan lokalac prijavio španskoj policiji da su mu ukradene registarske oznake. Pregledom kamera na naplatnim stanicama oko Madrida utvrđeno je da su upravo te tablice primećene na iznajmljenom „pežou“ kojim je upravljao Knežević.

Potraga na terenu

Paralelno sa istragom, vrši se i pretraga terena u Španiji. Policija je skoncentrisana na rutu kojim se kretala osoba za koju se sumnja da je Knežević u povratku. Policija i agenti FBI pretražuju nepristupačne terene, kanale, uvale, a na terenu su i ronioci za nepristupačne predele pod vodom.

Podsetimo, Ana Knežević Henao nestala je 2. februara u Madridu. Kobnog dana primećen je sumnjivi čovek kako sa kacigom na glavi prilazi ulazu u njenu zgradu, a potom sprejem šara sigurnosnu kameru i ulazi u zgradu. Sat vremena kasnije ista osoba izlazi iz zgrade noseći u rukama kofer. Tih dana Aninim prijateljima počinju da stižu poruke sa njenog broja telefona u kojima ih obaveštava da je na ulici upoznala muškarca sa kojim će provesti narednih nekoliko dana u njegovoj vikendici u okolini Madrida. To im je bilo čudno, a kako nisu uspeli da stupe u kontakt sa njom, slučaj su prijavili policiji.

Istragom je utvrđeno da je sprej kojim je išarana kamera kupljen u obližnjoj prodavnici. U razgovoru sa porodavcem policija je utvrdila da osoba koja podseća na Davida kupuje sprej i lepljive trake. I njegov iznamljeni automobil, sa ukradenim tablicama, uočen je u naselju u kom je stanovala Ana u Madridu.

Policiji se javila i jedna Kolumbijka od koje je Knežević tražio da mu prevede određene poruke na španski jezik, kao i radnica zaposlena u Davidovoj i Aninoj firmi na Floridi sa prijavom da je Knežević primorao da pozove osiguranje i otkaže određene polise vezane za firmu. Zaposlena je rekla da joj je neprijatno da se predstavlja kao Ana jer je nestala, na šta joj je Knežević odgovorio da mora, ako hoće platu.

PROČITAJTE VIŠE:

MUŽ ANE KNEŽEVIĆ PROGOVORIO PRVI PUT NAKON OPTUŽBE: Vidi se kako kupuje sprej i lepljivu traku ispred njenog stana!

PREŠAO 8.000 KILOMETRA DA BI OTEO BIVŠU SUPRUGU: Evo kad će se muž Ane Knežević naći na sudu!

UBISTVO ZBOG 15 MILIONA DOLARA? Novi detalji nestanka Srpkinje u Madridu, sumnja se da je muž njeno telo izneo u koferu!

Izvor: Nova.rs
Foto: Nova.rs/Sigurnosne kamere

YOU MAY LIKE

16 mins ago

54 mins ago

2 hours ago

3 hours ago

3 hours ago

4 hours ago

54 mins ago

1 day ago

1 day ago

1 day ago

2 days ago

2 days ago

54 mins ago

1 day ago

1 day ago

1 day ago

2 days ago

2 days ago

2 days ago

3 days ago

Detaljnije