OSSI foto-konkurs

43

 

OSSI Beč raspisuje konkurs za najbolju fotografiju!

Dragi studenti,

OSSI Beč poziva sve kojima je fotografija profesija, hobi ili pak neistraženo polje interesovanja da učestvuju na prvom OSSI foto-konkursu. Ovim projektom nastojimo da približimo i povežemo razlićite kulture prostora koji delimo.

Na kraju konkursa izabraćemo određen broj radova koji će biti izloženi u galeriji “Galerie am roten Hof”,  25.03.2017, nakon čega će tri najistaknutija učesnika, kao nagradu, predstaviti svoje radove na izložbi u pomenutoj galeriji, a u organizaciji OSSI-Beč.

Konkurs je otvoren do 12.03.2017 godine, a radove možete slati na e-mail adresu milan.conic@ossaw.at

Minimalna rezolucija fotografije mora biti 3000×2000.

Pravo učestvovanja imaju svi studenti. Maksimalan broj fotografija je 3, a uz radove nam šaljete i svoje podatke: ime, prezime, starost, oblast studija i potvrdu o studiranju.

O temi konkursa

 Mikrokosmos-Makrokosmos predstavlja kompleksnu sintezu raznovrsnih elemenata. Ovaj izraz možemo upotrebiti i u oblasti fotografije, koja ima moć da nam približi i ovekoveči različite društvene klase, njihove potrebe i emotivna stanja. Svako od nas nosi u sebi jedan svojevrstan, lični i unikatni kosmos – Mikrokosmos, koji je samo delić integralne celine – Makrokosmosa. Makrokosmos bečkih ulica, sa svim njegovim varijatetima, raznovrsnim pokretima i gestovima, pogledima i emotivnim stanjima, ili onaj veći, koji predstavlja ceo grad Beč, u kome su i bogata, raznovrsna arhitektura i urbanistički plan sklopljeni u jednu harmoničnu celinu, jesu ono što nas čini, u čemu funkcionišemo i radimo. Fotografska tema ,,Mikrokosmos-Makrokosmosʼʼ ima cilj da nam približi jedan sociološko-psihološki pregled i eksperiment portreta različitih individualnih Mikrokosmosa, objedinjenih u većem i uzvišenijem makrosistemu.

Opazite svet oko sebe. Prođite bečkim ulicama, osetite život i ono što on nosi – ljubav, veru, nadu ili pak tugu. Opazite arhitekturu, njenu ritmiku, fragmente i ornamentiku koja je stvorena ljudskim znanjem i sposobnošću. Raščlanite sve te elemente u jedan manji kosmos, pa ih zatim povežite. Uhvatite zanimljive trenutke, izražene mimike i specifične gestikulacije. Igrajte se i fotografišite, pokušajte da razumete okolinu i sredinu u kojoj se nalazite i što je najvažnije, budite svesni i ponosni da, iako ste udaljeni od svog Makrokosmosa-domovine, u ovom gradu ipak imate nešto što vam niko ne može oduzeti, slobodu, pokret, glad za znanjem i pravo na sopstveni svet – na sopstveni Kosmos.

Radujemo se vašim fotografijama!

Sektor za kulturu – OSSI Beč,

Filip Blagojević

Preuzeto sa: https://www.ossaw.at/ossi-foto-konkurs/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here