„Ogledalo“ iz Čikaga slavi šesnaesti rođendan

35

Adresa restorana „Tuscano’s“ u Šiler Parku, Ilinois

Pod geslom „Ogledalo – odraz Srbije u rasejanju“, nezavisni mesečnik Srba u Sjedinjenim Američkim Državama beleži još jednu godinu bliže punoletstvu. Rukovodstvo lista poziva sve saradnike, prijatelje i ostale goste da u nedelju 15. oktobra uveličaju slavlje.

Prvi broj „Ogledala“ (Serbian Mirror) izašao je 2. oktobra 2001. godine, a sada se već čita 170. izdanje, štampano u 18.000 primeraka. Tokom šesnaest leta, ovo čikaško glasilo je „organizovalo mnoge manifestacije, vredne i korisne za naše iseljenike i maticu“, kaže osnivač i glavni i odgovorni urednik Slavica Petrović najavljujući svečano obeležavanje godišnjice prigodnim programom i lepim druženjem. Ona podseća i da „u poslednjih pet godina ‘Ogledalo’ promoviše srpsku istoriju, tradiciju i kulturu kroz filmski festival, koji su mnogi proglasili najvećim srpskim kulturnim događajem u Americi“.

Rođendanska proslava je zakazana za 15. oktobar od 18.00 sati po lokalnom vremenu u restoranu „Tuscano’s“, 4926 River Road, Šiler Park, Ilinois, uz tamburaše, pevačice etno-ansambla „Soko“ i glumce Srpsko-američkog pozorišta „Mira Sremčević“. Ovogodišnja slavljenička krilatica je „Odraz Srbije u rasejanju“, a njen autor je novinar i publicista Ivan Kalauzović Ivanus koji je upotrebljava dok prelistava stranice „Ogledala“ na talasima Radio Beograda.

„Apelujemo na one koji imaju mogućnosti da nas podrže, moralno i finansijski, kako bismo svi zajedno udruženom voljom i snagom ojačali našu zajednicu i osigurali joj dalji opstanak na američkom kontinentu“, naglašava Slavica Petrović.

Svoje mesto na proslavi „Ogledala“ možete rezervisati ukoliko iz Amerike pozovete: 773/744-0373.

Tekst: Dijaspora na vezi
Foto: Milan Nikolić

Preuzeto sa: http://dijasporanavezi.rs/2017/10/11/ogledalo-iz-cikaga-slavi-sesnaesti-rodjendan/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.