ODRŽANO UMETNIČKO VEČE U MOSKVA KAFE-U, SPECIJALNI GOST EKIPA FILMA “TOMA”

Milan Maric

ODRŽANO UMETNIČKO VEČE U MOSKVA KAFE-U, SPECIJALNI GOST EKIPA FILMA “TOMA”

Tri gracije, slikarstvo u srcu

Umetničko veče “Tri Gracije” održano je u sredu u prepunom Moskva Cafe restoranu u Vestmontu u organizaciji Chicago Events i Serbian Times-a. Prisutni su mogli da vide a i pazare radove umetnica Gordane Nenadović, Silvane Vidaković i Ljiljane Stojanović čije su slike bile predstavljene u restoranu. Veče je propratila i poezija. Antonije Kovačević, koji je i vodio program, čitao je pesme Mike Antića i priče o njegovom životu a u recitalu su takođe učestvovale Ljiljana Stojanović sa pesmama iz svoje knjige “Kad reč postane drhtaj”, i Tamara Vesna koja je recitovala stihove Desanke Maksimović. Za organizaciju i dekoraciju ambijenta pobrinula se Ivana Milano – Chicago Events . Pored slikarstva i poezije održano je i kratko Feng Šui predavanje. O bitnosti Feng Šui-a i pravilnom rasporedu stvari u prostoru i energije govorila je Ana Landolac.

Ekipa filma “TOMA” stigla u Čikago

Veliku pažnju privukla je ekipa filma “Toma” koja je svojim prisutvom uveličala ovaj događaj. Za sada, još ne u punom sastavu, ekipa filma koja će ovih dana snimati u Čikagu scene za film o Tomi Zdravkoviću učinila je ovo veče posebnim. Naš poznati glumac Milan Marić pozdravio je goste i rekao da nije verovao da je Čikago zaista srpski grad, na engleskom je pričao jedino na pasoškoj kontroli i recepciji hotela. Par dana nakon što je doputovao Milan Marić, glumac koji igra Tomu Zdravkovića, u Čikago su doputovali i Sanja Marković – glumica kaja igra poslednju ženu Tome Zdravkovića, Goga Volarević – direktor fotografije, Zoran Lisinac – scenarista, i Vladimir Lisinac – producent koji je doputovao iz Los Anđelesa. Očekuje se da do vikenda stigne i Dragan Bjelogrlić, reditelj filma “Toma”.

“Izložba knjiga” na umetničkoj večeri

Za književonost i kako kaže “izložbu svojih knjiga” na umetničkoj večeri bio je zadužen Alen Krsmanac, čuveni pisac i apologeta. Alen je predstavio neke od svojih najčitanijih knjiga : Velemajstor i Margarita, Gospodar pršljenova, Zločin i vazna, Strah od pletenja, Tokata i fugna, Doktor živ a go i Ford eskort dama. Najavio je takodje i da je uprvo završio krimi roman “Senke nad baklavom” . Lik Alena Krsmanca, izmisljenog lika koji na fejsbuku pravi parodije na naslove knjiga odigrao je Saša Lukić.

Umetničko veče u Moskva cafeu bilo je isprepletano širokim spektrom umetnosti i bilo je jedno je od posebnih. Uz muziku Baneta Đorđevića i tradicionalna srpska jela uživalo se do kasno u noć.

tekst STV

foto: Saša Lukić (no copyright, free use – slobodna upotreba fotografija)


You might be interested in


FF__4301

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU POVODOM PRVE UTAKMICE FINALA BPŠ SUPERLIGE U NOVOM SADU


KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO – KATAR 2022

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO – KATAR 2022


МИС ТУРИЗМА, 11

У БЕОГРАДУ ИЗАБРАНА „МИС ТУРИЗМА СРБИЈЕ 2021“


photo_2019-07-14+16.56.42

ISTORIJA NA SASVIM DRUGI NAČIN


Naslovna – Piksi

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO – KATAR 2022


Rio Karneval (2)

DAN ZA PRAŠTANJE


esej

10.000 DOLARA ZA NAJBOLJI ESEJ – KONKURS SRPSKOG NACIONALNOG SAVEZA U TOKU!


nole1

TIH 311 KORAKA, DUŽINOM ATP SOKAKA…

комплетан текст