Održan “Serb Fest” u Čikagu

Najmlađi su svoje mesto našli u prostoru koji su činili tobogan, veliki slajder za spustanje, razne igrice i mini zološki vrt. Stariji su zadovoljstvo našli u dobroj muzici, igri narodnih kola, hrani i piću.

Serb Fest pored Srba iz raznih delova Amerike posećuju i ljudi drugih nacionalnosti, Španci, Rusi, Amerikanci, Poljaci i drugi.

Realizaciju festivala pomogao je veliki broj volontera i sponzora. Jedan od sponzora bila je kompanija Lav Imports koja se bavi distribucijom srpskih pića po celoj Americi i redovno podržavaju ovaj, a i mnoge druge festivale. Nastupalo je nekoliko orkestara narodne muzike, tamburaši, folklor a posebnu pažnju privukao je domaći rok bend Rock Yunion koji je prvi put nastupao na ovom festivalu.

Predsednik Serb Fest, Jelena Stojaković kaže da je zadovoljna ovogodišnjom posetom naše dijaspore gde je prvenstveno bitna promocija srpske kulture, običaja i tradicije, a sve to upotpunjeno druženjem.

Treće večeri festivala, nakon muzičkog programa i nagradne igre organiztori Serb Fest pripremili su prijatno iznenađenje dugogodišnjoj članici Kola srpskih sestara Anki Govedarici. Svi prisutni pevali su rođendansku pesmu povodom Ankinog 95. rođendana. Anka Govedarica se nakon toga zahvalila i održala dirljiv govor.

Original Article