Održan koncert srpskih umetnika u Rimu pod nazivom „Melodija jednog prijateljstva“

more

Foto:arhiva Ambasade Republike Srbije u Rimu

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Rimu, na prestižnom Konzervatorijumu Santa Ćećilija održan je koncert „Melodija jednog prijateljstva“, na kojem su nastupili naši svetski priznati izvođači klasične muzike violinista Ilija Marinković i pijanistkinja Nataša Veljković.

Ambasada Republike Srbije u Rimu je koncertom „Melodija jednog prijateljstva“ na inovativan način približila našu umetnost i kulturu široj publici, prevazilazeći na ovaj način prostorne i epidemiološke prepreke sa kojima smo suočeni. Projekat je realizovan u okviru programa Evropa u muzici Klastera, u kojem je Ambasada pridruženi član, a u partnerskoj saradnji sa Konfindustrijom Srbija, Skupštinom grada Beograda i Omladinskim pozorištem Dadov, uz dragocenu finansijsku podršku i sponzorstvo Banke Inteza Sanpaolo, prenelo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Publiku u Rimu su pozdravili ambasador Republike Srbije u Italiji Goran Aleksić i direktor Konzervatorijuma Santa Ćećilija Roberto Đulijani, a u Beogradu pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, ambasador Italije Karlo Lo Kašo i direktor Konfindustrije Patrico dei Tos. Nastup srpskih umetnika je u direktnom prenosu emitovan u Skupštini grada Beograda, a događaju su prisustvovali mnogobrojni gosti iz diplomatskog kora, dijaspore i predstavnici zvaničnih institucija, kako u Rimu, tako i u Beogradu.

moreOriginal Article