Održan “Festival radosti” u Beču

Udruženje A:KULTURA iz Beča je prvi put, 26. septembra 19 sati u novim, pandemijskim uslovima, organizovalo “Festival radosti” na otvorenom, na Schwendermarkt-u u 15. bečkom okrugu.

Učestvovali su A:MUZIKA Orkestar i A:HOR, grupa pevača udruženja A:KULTURA iz Beča kao i Orkestar Jovana Povića iz Beča sa solistima Bojanom Stavrov, Olgom Vukadinović i Miloradom Samardžijom, piše “RTS”.

Festival su otvorili A:MUZIKA Orkestar i A:HOR, grupa pevača sa dirigenticom i vokalnom solistkinjom Bojanom Stavrov sa pesmama „Zapevala sojka ptica”, i „Hajde Jano”.

Prisutne učesnike i publiku pozdravio je predsednik komisije za kulturu 15. Bečkog okruga Alfred Mansfeld i izrazio duboku zahvalnost što smo ipak odlučili da održimo koncert na otvorenom i pored ograničenog broja posetilaca, svih mera predostrožnosti zbog virusa kao i zbog prilično niske temperature. Naglasio je koliko je važno održavanje kulture i umetnosti kao identiteta i socijalne komunikacije, prenošenje emocija koje podstiče bolje razumevanje, razvijanje kreativiteta kao i kvaliteta života uopšte.

Pozvao je prisutne da slede javne nastupe i koncerte Udruženja A:Kultura za koje je istakao da je jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih sa posebno izabranim i kreiranim idejama i programima.

Kao gost nastupio je novoosnovani Orkestar Jovana Povića iz Beča koji su sa puno pažnje i stila „doneli” kolažni program pred publiku koja ih je burno pozdravila.

Pošto je publika posle izvođenja tražila još muzike i programa, oba orkestra su zasvirala kolo što je od prisutnih sa oduševljenjem prihvaćeno.

U planu je da se ovaj festival iduće godine ponovi i proširi, prema prilikama i mogućnostima.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

RTS
Preuzeto sa portala Nasiusvetu.com