Od danas potreban negativan PCR test za one koji u Srbiju dolaze iz ovih zemalja

Svi građani koji u Srbiju dolaze sa teritorije Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije od danas treba da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, odlučio je juče srpski Krizni štab.

Ta odluka se ne odnosi građane Srbije koji dolaze sa teritorija tih zemalja, rekla je novinarima epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Navela je da je doneta i odluka da za građane Crne Gore više nema restrikcija u pogledu ulaska, i dodala da ta odluka počinje da važi od danas.

Putnici iz Srbije i zvanično od ponoći mogu u Crnu Goru

PODGORICA, 15. avgusta (Tanjug) – Putnici iz Srbije od ponoći mogu da uđu u Crnu Goru, odlučilo je sinoć crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

Kako je saopšteno posle sednice, u tu zemlju od ponoći mogu da uđu putnici iz SAD, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da se obaveza posedovanja testa ne odnosi na decu mlađu od pet godina.

Uslov za ulazak građana iz navedenih zemalja jeste i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, stoji se u saopštenju.

Nastavi sa čitanjemPreuzeto sa portala Nasiusvetu.com