O Beogradu na izraelskom portalu Lametayel

Pozitivna atmosfera, brojna mesta za obilazak, autentičnost i raznolikost arhitekture su na novinara Yoav Elada ostavili najupečatljiviji utisak.

„Prvi put sam bio u Beogradu 2008. godine kada sam izveštavao sa Evrovizije i Beograd se od tada promenio. Najviše mi se dopada to što iako je ovo moderan grad, i dalje se mogu naći autentična i istorijska mesta gde se čini da je vreme stalo. Na malom prostoru mogu se videti prelepe pešačke zone sa ljupkim kafeima, živopisni marketi, crkve, restorani sa preukusnom hranom, uzbudljiva mesta za izlazak, pa čak i plaže iako nema more. Uz to, ljudi su zaista divni i gostoprimljivi", ističe Yoav Elad i dodaje da su vrednost za novac, šoping kao i ponuda izleta u prirodi važni aduti za privlačenje izraelskih turista u Beograd i Srbiju.

Centar grada, Beogradska tvrđava, Ada Ciganlija, Zemun, Hram svetog Save, Muzej Nikole Tesle, samo su neke od lokacija koje su novinarima bile predstavljene u Beorgadu, uz domaću gastronomiju i noćni život. U okviru posete bio je organizovan i celodnevni obilazak Novog Sada kao i poseta festivalu Egzit za koji smatraju da može da priivuče veliku pažnju izraelskih turista.

Lametayel sajt postoji već 20 godina, sadrži više od 500.000 stranica sa informacijama vezanim za putovanja na hebrejskom jeziku i u proseku ga mesečno poseti između 1.000.000 i 1.300.000 korisnika. Deo je Lametayel grupe koja funkcioniše preko lanca od 23 centara u travel industriji.

Na sajmu turizma u Tel Avivu u februaru mesecu ove godine, Beograd je bio proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste, po oceni upravo ovog portala.

Boravak novinara iz Izraela organizovala je Turistička organizacija Beograda u saradnji sa TO Novi Sad, Turističkom organizacijom Srbije, predstavništvom Er Srbija u Tel Avivu i festivalom Egzit.

Original Article