Novi ambijent za lepša slavlja

Uprava Srpskog kulturnog kluba „Sveti Sava“ iz Altštetena u istočnoj Švajcarskoj je posle dva meseca radova organizovala zabavu u renoviranim klupskim prostorijama. U novom i lepšem izgledu prostorija uživali su članovi i prijateljima kluba uz muziku uživo.

Sala je bila prepuna, pogotovo omladine i folkloraša, kao i njihovih roditelja, a pored njih na otvaranju su bili prisutni i predstavnici udruženja – Homolje iz Gosaua, „V. S. Karadžić“ iz Roršaha i drugih. Druženje je trajalo do posle ponoći.

– Klub je bio zatvoren jedno dva meseca zbog renoviranja poda, vodoinstalacija, namestili smo novi šank, osvetljenje smo takođe promenili i sada imamo potpuno novi ambijent. Večeras povodom toga slavimo i spremamo se polako za najluđu noć, za doček Nove godine uz orkestar Pink panter sa pevačem Dejanom Milenkovićem. Rezervacije su u toku i biće divan provod – kaže za „Vesti“ Mićo Obrenović, predsednik SKK „Sveti Sava“ iz Altštetena.

Aleksandar Dišić je na otvaranje došao sa devojkom Anastasijom, bratom Andrijom i drugarima.

– Pre smo probe folklora imali u starim prostorijama, ove su sada uređenije i imaju sasvim drugačiji izgled. Lepo sve izgleda i raduje me što je uprava našeg kluba to sredila – kaže Aleksandar.

Novi ambijent je oduševio folklorašice KUD-a „Sveti Sava“ Milicu, Tanju, Tinu, Stefaniju, Draganu i Sanju i njihove kolege, Darka, Acu, Davida i Marka. Veselo društvo činili su i članovi kluba Vlada, Ivica, Saša, Drago, Dragan i Dejan.

Među onima koji su došli na zabavu bili su i članovi SFD Homolje iz Gosaua.

– Došli smo da podržimo naše prijatelje i komšije povodom otvaranja prostorija. Pošto su u gostima kod nas u Gosauu prijatelji iz KUD-a Golija iz Novog Pazara, koji će nastupati na našoj zabavi, sa nama su Goran Asović, predsednik Golije i još nekoliko momaka. Došli smo da zajedno uživamo, ovo je divno veče – kaže Vojče Milić, predsednik Homolja iz Gosaua.
Goran Asović ističe gostoprimstvo domaćina u Gosauu.

– Naši prijatelji iz Gosaua, kod kojih smo smešteni su nas poveli ovde na otvaranje prostorija kluba „Sveti Sava“. Veoma smo zadovoljni kako su nas ljudi iz Altštetena primili. Prostorije su divne, dobra atmosfera i veoma lepo druženje. Hvala i njima na gostoprimstvu – kaže predsednik društva iz Novog Pazara.

Prijatno iznenađenje

– Pozvani smo na otvaranje novih prostorija u našem klubu u Altštetenu. Došao sam sa suprugom Radmilom i svastikom Mirjanom. Prijatno smo iznenađeni, prostorije imaju sasvim drugi izgled. Vrlo je lepo, baš kao što je lepo i druženje – kaže Zoran Đuranović rodom iz Mrkonjić Grada.

Lepo i moderno

Došli smo kolega Nebojša i ja da vidimo kako su uređene prostorije. Lepo je i moderno, što nas raduje. Svojim dolaskom dajemo i podršku klubu – kaže Branko Grumić, član ovog kluba rodom iz Ilove.

Чланак Novi ambijent za lepša slavlja се појављује прво на Vesti online.

Original Article