Nove igre za folklorijadu

Završnu školsku priredbu i podelu dackih knjižica, organizovali su u prošlog vikenda clanovi Kulturno-sportskog centra iz Hajlbrona. Tim povodom pripremili su sa svojom uciteljicom prof. LJubicom Mladenovic prigodan program.
Pored recitacija, na programu se našla i mala dramska igra „Krepao kotao“. Nastupili su i clanovi folklorne sekcije „Šumadija“ sa igrama iz Bele Palanke, a njihov nastup bio je i najava za aktivnosti folklorne ansambla, „Šumadija“, aktuelnog prvaka Nemacke, koje se ocekuju vec pocetkom jeseni. U goste im dolazi LJubomir Vujcin, koreograf iz Vrbasa koji ce postaviti nekoliko novih koreografija, za mali, omladinski i seniorski ansambl. Medu novim igrama je i nova koreografija za nastup na sledecoj Evropskoj folklorijadi u gradu Deska u Madarskoj, a o kojoj igri se radi, nisu nam rekli, jer ce to biti iznenadenje. Predsednica kluba LJubica Katic i umetnicki rukovodilac folklora Slavica Jokic isticu pomoc koju cesto pruža sponzor Mico Ilic, koji je za ovu priliku poklonio povratnu kartu, u svom autobusu, za koreografa Vujcina. Clanovi folklornog ansambla kažu, još uvek nisu zaboravili folklorijadu u Parizu, kada su svi ucesnici, bez dogovora, u znak protesta mirno napustili salu.
Tako nisu prisustvovali izgleda „glavnom“ dogadaju Evropske folklorijade, proslavi i urucenju prigodnih poklona Mici Kovijanicu predsedniku kluba domacina „Biseri“. Povod je bilo obeležavanje 20 godina njegovog vodenja kluba „Biseri“, koji je bio i domacin folklorijade, a baš se za ovu njegovu proslavu lepo uklopilo, da „Biseri“ budu i pobednik Evropske folklorijade. Ne ponovio se Pariz – kažu, a svi se nadaju, a ima i najava, da se u Desku u Madarskoj vec pocele do sada nevidene pripreme za Evropsku folklorijadu sledece godine i svi u klubu u Hajlbronu se nadaju da ce tako francuske „rane“ najzad biti zaceljene, ali ne i zaboravljene.