NOVA KNJIGA MILKE STOJADINOVIć

Milka Stojadinović, srpski pisac iz Sidneja, predstaviće svojoj publici novu knjigu pod naslovom „Sine moja“, na promociji planiranoj sutra uveče u Srpskoj narodnoj odbrani. Milka i njen suprug Nikola poznati su više decenija ovdašnjoj javnosti, ne samo po svom književnom radu, već i po okupljanju ovdašnjih pisaca i nastojanju da im se iz Udruženja književnika Srbije pruža stručna pomoć i saradnja.

Milki je ovo četvrta knjiga i posvećena je njenoj kćerki:
– To i naslov govori. Naše srpske majke obično se obraćaju i kćerkama sa „sine moja“, što ima veliku čast i značenje, jer se sin podrazumeva kao glava koja nasleđuje porodicu. U stvari, moja mama se meni tako obraćala i onda sam i ja nastavila tako prema svojoj kćerki, iako imam i sina koga jednako volim.

NJene ranije knjige su „Dug hod pamćenja“, pre toga je bila „Knjiga za Aleksandra“, a prvenac joj je „Suze Pacifika“.
Od tog, prvog izdanja, Milka Stojadinović priča o dva života svakog emigranta. Onog koji je imao tamo, u staroj domovini i onog koji živi pod tuđim nebom. Tako je, kaže, i sada:
– U stvari, materijal je obrađen tako da ja pričam svojoj kćerki. O Australiji i o Srbiji. O životu, u stvari – kaže Milka.