Home DijasporaAustralija Ninkovići postali Australijanci
ninkovici-postali-australijanci

Ninkovići postali Australijanci

by Urednik

Vesti

Dejana i Miloš sa sinom Novakom, kćerkama Dorotejom i Angelinom

Među hiljadama novih Australijanaca, koji su dobili državljanstvo prošlog četvrtka, bili su srpski fudbaler Miloš Ninković i njegova porodica.

Na svečanosti u centru Sidneja, organizovanoj na Dan Australije u Hikson Roud Parku, sa prelepim pogledom na zdanje Opere, Ninkovići su položili zakletvu i zvanično postali deo najmultikulturalnijeg društva na svetu.

– Zaista je divan osećaj doživeti nešto što smo toliko želeli i čemu smo težili proteklih godina. Ceremonija je bila prelepa, svečana i nezaboravna. U gradu se osećalo pravo praznično raspoloženje i posebna nam je čast što smo dobili državljanstvo baš na Dan Australije. Ovo je najlepša kruna našeg dosadašnjeg života u ovoj zemlji, koju odavno osećamo kao svoju – kaže dobro raspoloženi Miloš.

Ninkovići su se doselili u Sidnej u avgustu 2015. i u ovom gradu su stvorili svoj dom, stekli prijatelje i uvećali se kao porodica.

Miloš i njegova supruga Dejana su u Australiju došli sa kćerkama Angelinom i Dorotejom, a u Sidneju su dobili mezimca porodice, sina Novaka.

– Novak je od rođenja jedini pravi Ozi u porodici, a sada smo mu se pridružili i nas četvoro doseljenika – smeje se Miloš. Da budem iskren, kada smo pre sedam i po godina došli ovde, nismo ni razmišljali o tome da ćemo ostati ovako dugo i da ćemo biti u prilici da zvanično postanemo deo australijskog društva. Ali, brzo smo zavoleli Sidnej i Australiju i shvatili da možemo da zamislimo svoj život ovde i na duže staze. Tim pre što su deca brzo naučila jezik, idu u školu i imaju drugare. Zbog svega toga dobijanje državljanstva za nas ima još veću vrednost.

Kako tek sada paradoksalno zvuči da su Milošu posle sedam trofejnih godina u FC Sidneju u junu 2022. rekli da ako ne dobije državljanstvo do oktobra i početka sezone, oni neće računati na njega.

Ovakav stav kluba kojem je doneo titule i mnoge velike pobede naterali su Ninkovića da u pauzi između dve sezone pređe u redove rivalskih Vonderersa, koji su ga oberučke prihvatili. Već sada je jasno ko je gubitnik u toj priči…

– Zaista se ne bih vraćao na sve to. Šta je bilo – bilo je. Ta priča je već stotinu puta ispričana i za mene je to zatvorena knjiga. Igrač sam Vonderersa i želim da pomognem klubu da ostvari što bolje rezultate i ove sezone i u budućnosti. Sada kao domaći igrač – kaže Ninković.

Detaljnije

Related Posts