Nijagarini vodopadi u bojama srpske trobojke, zastava i ispred prestoničke skupštine (VIDEO)

Povodom Dana državnosti Republike Srbije Nijagarini vodopadi u Kanadi bili su osvetljeni u bojama srpske zastave, a u glavnom gradu Otavi, srpska trobojka se vijorila ispred gradske skupštine.

Ambasada Srbije u Kanadi zbog restriktivnih mera u suzbijanja pandemije korona virusa ove godine nije organizovala svečanost povodom 15. februara, Dana državnosti, ali je srpski ambasador Dejan Ralević u video programu uputio čestitku svim sunarodnicima povodom praznika i zahvalio kanadskim zvaničnicima koji su simboličnim gestovima uzeli učešča u video proslavi srpskog praznika i izrazili veliko poštovanje za našu zemlju.

Ambasador Ralević je posebnu zahvalnost iskazao gradonačelniku Otave Džimu Votsonu na gestu poštovanja i prijateljstva pošto se u glavnom gradu Kanade ispred gradske skupštine juče vijorila srpska zastava, kao i gradonačelniku grada Nijagara Fols Džimu Dijodatiju zbog odluke da Nijagarini vodopadi juče u 22 časa po lokalnom vremenu u čast srpskog praznika budu osvetljeni bojama srpske trobojke.

Ralević je zahvalio i drugim visokim kanadskim zvaničnicima na učešću i čestitkama povodom praznika kao i na konstantnom radu na unapređenju odnosa i zbližavanju dva naroda.

U onlajn proslavi Dana državnosti prikazan je i kulturno umetnički program.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Tanjug
Original Article