Nezaboravan koncert ansambla „Anja i Zlatna“: Zapevali na deset jezika

Toplina balkanskog melosa okupila je u nedelju na jednom mestu ljude plemenitog srca, željne prelepe muzike, na dobrotvornom koncertu muzičkog ansambla „Anja i Zlatna“.

Na repertoaru su bile neke od najlepših pesama Srbije, preko Bosne, pa do Škotske, Engleske, Španije i muzike Afroamerikanaca. U programu su učestvovali: Donald Nikolson (čembalo), Den Ričardson (timpan), Aleksandra Aker i Kristi Morfet (solisti) i Endrju Taner (bas).

Osim vokalne solistkinje Aleksandre, ostali članovi ansambla „Anja i Zlatna“ su muzičari i vokalisti kojima nijedan od balkanskih jezika nije maternji jezik i ne služe se njime. Međutim, odlično pevaju na više od deset različitih jezika. Po tome su verovatno jedinstvena grupa u Australiji.

Sav prihod manastiru

Prihod od koncerta održanog u prepunoj sali Crkve Hall of Congregation of Mark the Evangelist, u Severnom Melburnu, namenjen je manastiru Svete Trojice – Bijele vode kod Ljubovije. Rad monaha tog srpskog manastira inspirativno utiče na članove grupe „Anja i Zlatna“, pa su koncertom želeli da pomognu njihov duhovni rad.

Чланак Nezaboravan koncert ansambla „Anja i Zlatna“: Zapevali na deset jezika се појављује прво на Vesti online.

Original Article