Nemanja na dve liste

Slobodarska partija Austrije (FPOe) predstavila je svoju listu kandidata za predstojeće izbore u Beču, koji su zakazani za 11. oktobar, a na 18. mestu kandidata je dosadašnji prvi poslanik srpskog porekla Nemanja Damnjanović. Inače, Damnjanović je, u „svom“ 11. okrugu (Simering) treći na listi kandidata.

Tokom trenutnog mandata Damnjanović se zalagao za srpsku zajednicu, naše klubove, ali nije zaboravljao ni amaterski sport. Kao nekadašnji dugogodišnji uspešni fudbaler on je znao sa kojim problemima se amaterski klubovi suočavaju u trenutnoj korona krizi, koja je pretila da „ugasi“ brojne klubove u svim sportovima.

Njegov doprinos i stručnost u sportu, prilikom predstvaljanja kandidata, posebno je naglasio Dominik Nep, nosilac liste FPOe.

– Nemanja Damnjanović radi na spasavanju amaterskog sporta, obilazi male klubove koji se nalaze na rubu egzistencije i ukazuje na njihove probleme. Ti klubovi bi bez njega bili nevidljivi – istakao je Nep.

Inače Damnjanović je u FPOe Beč bio zadužen za sport od decembra prošle godine i čim je počela pandemija, radio je na spasavanju klubova.

– Iskustvo koje sam stekao tokom bavljenja sportom mnogo mi je značilo u tome, jer znam sve probleme sa kojima se susreću klubovi – objasnio je on.

Nep je pohvalio Damnjanovića i za rad u oblasti integracije, gde je bio spona srpske zajednice i klubova sa austrijskim institucijama.

Damnjanović poručuje da će se i ubuduće posebno fokusirati na sport, pomoći sportskim radnicima i klubovima, kao i integraciji, a posebno pomoći svim građanima stranog porekla i klubovima.

Damnjanović je, u toku svog mandata, neprestano obilazio srpske klubove, negovao vezu sa njima, slušao kakve probleme imaju i pomagao gde god je mogao.

Kao prvi poslanik srpskog porekla on je uspeo da ukaže na značaj srpske zajednice u Beču, koja je do tada bila u potpunosti zapostavljena od austrijske politike, jer su se ostale stranke okrenule Turcima.

Damnjanović ističe da će se i dalje zalagati za više poštovanja za starije generacije, bolju budućnost naše dece i omladine, za bezbednost, radna mesta, obrazovanje i poresko rasterećenje, za čast, pravdu, ali i za čistiju i iskrenu politiku.

Iskustvo i doslednost

Prilikom predstavljanja liste kandidata Nep je kazao da je lista „obeležena pouzdanošću, iskustvom i doslednošću“.

Dominik Nep i Nemanja Damnjanović

– Mi smo jedini patriotski crveno-belo-crveni zaštitni štit i protivteža crveno-zelenoj budalaštini u Beču. Moj tim i ja smo maksimalno motivisani i naša predizborna lokomotiva upravo je krenula i ne može se više zaustaviti – poručio je Nep.

Чланак Nemanja na dve liste се појављује прво на Vesti online.

Original Article