Небојша Малић: Младић и кадије

31

фото: Независне – судије Хашког казамата које су пресудиле Генералу Младићу

Данашња „пресуда“ била је очекивана не зато што је Ратко Младић крив за оно што су га оптужили (тј. небулозу коју Империја редефинише по потреби) већ зато што, да би Империја била врли витез на белом коњу, Срби морају да буду проглашени за аждају.

Могао бих нашироко овде да пишем о иронији тога што су муслимани (што са малим, што са великим М) поверовали у ту причу па онда ударили на Империју, која је све време хтела с њима да сарађује. Или што је Империја у свом блискоисточном витезовању побила небројено пута више муслимана него што је Младићу стављала на терет. Али нећу. То је до њих.

Што се самог Младића тиче, најбоље би било да цитирам Србист:

Није питање да ли је Младић крив Империји, јер о томе нема двојбе. Крив јој је као црни ђаво. Па њој је криво и оно дијете на тути што га убише у Батајници, њој су криви и телевизијски монтажери, а да како им не би био крив први српски војник, који пуца на њих, обара им авионе, веже им војску за релеје?
Али прилично сам сигуран да је Империја изгубила рат за српско сјећање кад није успјела да натјера саме Србе да признају Младићеву кривицу, што је био суштински циљ. Није успјела да убиједи Србе да је Младић нешто крив свом народу, осим, наравно, оних Срба којима платиш да мисле што им напишеш да кажу. Није могла да убиједи Србе да су црни ђаволи.

Изгубила је рат за српско срце и ту је сјеме будуће српске снаге.

Колико су пак Срби добили тај рат и да ли ће ишта никнути из тог сјемена зависиће од тога колико у том њиховом срцу има мјеста за хероје, браниоце, оне који су се испрсили пред Империјом која сатире; колико има памети да се пресијече са обрасцем у којем империјалне судије имају морално право да суде српским херојима, а Срби од њих очекују правду.

Судите својим заробљеницима, а не мојим херојима, јер о мојима само ја смијем да судим. Моје хероје не може убити пресуда непријатељског суда, то може само мој заборав.

Исток памти.

Зима долази.

„I didn’t go to Vietnam to participate in war, nor to any other country, I only defend my people. What could I have done? Should I have left my people for to be slaughtered like it already happened to us in 1941? I belong to the third generation of Serbs who didn’t remember their fathers because they were killed in wars while we still were children. WE DID NOT WANT THAT WAR!“ General Ratko Mladic, The Republica Srpska Army military chief ———- „Ја нисам ишао у Вијетнам да ратујем, нити у неку другу земљу. Ја само браним свој народ. Шта сам могао да радим? Да ли jе требало мирно да оставим да убијају мој народ , као што се то дешавало 1941. године? Ја сам трећа генерација Срба који нису упамтили своје очеве, пошто су они погинули у ратовима, док су њихови синови били још мали. МИ НИСМО ХТЕЛИ РАТ!!!“ ГЕНЕРАЛ ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ – Ратко. МЛАДИЋ

ИЗВОР: 

———

23.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Категорије:АКТУЕЛНО, ДЕШАВА СЕ…, ДРУШТВО, Други пишу, КУЛТУРА, Медији- генератори јавног мњења, Мишљење, Национално питање, Небојша Малић, Новости, ПОЛИТИКА, СВЕТ, СРБИЈА, Сатанизација Срба, Страдање Срба, Трагедија, Хашки трибунал, MAIL – RSS FEED

Tagged as: , , , , , , ,

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.