NE PLAĆA RAČUNE, A ŽIVI U KUĆI IZ SNOVA: Gastarbajter iz Amerike napravio čudo u BiH zahvaljujući ovoj prostoj tehnologiji! (VIDEO)

ne-placa-racune,-a-zivi-u-kuci-iz-snova:-gastarbajter-iz-amerike-napravio-cudo-u-bih-zahvaljujuci-ovoj-prostoj-tehnologiji!-(video)

Kad je najveća zima, naspe litar nafte i može mu, veli, biti 24 sata, a ima i daljinski, samo stisne dugme

Mustafa Šutković je Bosanac sa adresom u Americi. Pre četiri godine je kupio plac na Rostovu, na samoj međi Bugojna i Novog Travnika, na kom je napravio vikendicu.

Digao finu kućicu, lepota divna, ali njegov raj na zemlji imao je samo jednu falinku – nema struje.

-Šta da radim bez struje, doneseš akumulator od kuće, 5 dana potraje i nema, ajd rekoh da napravim struju! Stavio sam solarne panele, ali od njih imam samo svetlo. Onda sam sebi zadao zadatak da napravim nešto da imam i televizor, i bojler, i veš-mašinu, ali prvo mi je bilo da imam lift…

Kolena me bole, ne mogu uza stepenice. Preko leta može solarni, ali kad je zima, nema struje. Onda sam odlučio da napravim vetrenjače i evo – uspelo! Imam sve – kaže gastarbajter Mustafa za Jutjub kanal Srednja Bosna Danas.

Veli, jest bosanska pamet, ali vetrenjače su ipak iz Amerike, doneo ih odande, skupe su, a najskuplji dođe prevoz.

-Ovo nema na Havajima, nema na Maldivima, samo u Bosni – kaže Mustafa koji je u Americi proveo 27 godina.

Sad u zavičaju ima besplatnu struju, svoju, i to bez računa. Jedini je problem što bojler može da uključi jednom u 7 dana.

PROČITAJTE VIŠE:

-Taman!, utom mu reče sagovornik.

-E, i grejanje sam sredio, gledaj ovu mašinu…. Sipaš tri litra nafte i ovu recimo prostoriju može da zagreje… Kad je najveća zima, litar nafte može biti 24 sata, evo ima i daljinski a treba 3-4 minuta da se sačeka.

Ima šest brzina a kad staviš u šestu za dva minuta ovu sobu zagreje – hvali se Mustafa mašinom kakve u Bosni nema sem u njegovoj kući.

POVEZANE TEME:

MLADEN OTKRIO KAKO ŽIVE SRBI U KATARU: Obezbeđen smeštaj i hrana, raj na zemlji za ova zanimanja!

JELENA I MIHAEL PREVAZIŠLI SVE PREPREKE: Ljubavna priča Hrvata i Srpkinje obišla region, a njegov gest je za nauk svim muškarcima!

OVO JE SRPKINJA KOJA JE SPASILA BOSO DETE S ULICE I POSTALA HEROJ NACIJE: U Milvokiju vozi autobus godinama, a evo gde je sada! (FOTO,VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / Srednja Bosna Danas

Detaljnije