Ne izbacuju me iz stranke

Petar Knežević, član stranke Tim Štrahe, nekadašnjeg austrijskog vicekancelara Hajnc Kristijana Štrahea, negirao je pisanje austrijskih medija da čelnici partije žele da ga izbace. U austrijskoj štampi pojavila se vest da Tim Štrahe namerava da izbaci Kristinu Kol i Petra Kneževića zbog demonstracija protiv korona mera.

Osnivač stranke Karl Baron rekao je da će na sednici predsedništva tražiti posledice za navodne antisemitske parole i ponašanje na demonstracijama protiv korona mera Kristine Kol i Kneževića.

U izjavi za „Vesti“ Knežević je rekao da na nedavnoj sednici predsedništva tema jeste bila tema Kolova, zbog svog ponašanja, ali ne i on.

– Mediji su mene bez razloga upleli u tu priču – dodao je on.

Inače, Kolova je već jednom bila na meti austrijskih medija koji su je optuživali za antisemitizam, kada se kandidovala na prošlim bečkim izborima, zbog uzvikivanja: „Soroš mora da ode“, „Rotšild mora da ode“.

Zbog navodno tih izjava Kolova je dobila i otkaz u austrijskoj aviokompaniji AUA, gde je radila kao stjuardesa.

Takođe i Knežević, koji je bio kandidat samo na lokalnom nivou odmah posle saopštavanja liste bio je napadnut zbog video-snimka na kome vređa austrijskog kancelara Sebastijana Kurca. Na napade medija i političkih protivnika Knežević je odmah reagovao i povukao kandidaturu.

Knežević je istakao da je Kolova mlada, da ima tek 22 godine i da je sada na meti napada zbog ispada na demonstracijama jer je psovala policiju.

– Razgovarao sam sa njom i rekao da tako ne sme da se ponaša. Na predsedništvu stranke je zaključeno da je neophodno razgovarati sa njom i da ne sme više sebi da dozvoli takve ispade – objasnio je on.

Pomogao i pesmom

Inače, Knežević je napravio i predizbornu pesmu za Štrahea, koja je oduševila mnoge, a kritičare zaintrigirala.

Takođe on važi za osobu koja je najviše pomogla Timu Štraheu u osvajanju koliko-toliko glasova jer, iako nije prešla cenzus za skupštinu grada, partija je ušla u pojedine opštine.

Чланак Ne izbacuju me iz stranke се појављује прво на Vesti online.

Original Article