Naprednjaci finansiraju Tadićeve i Đilasove

Firma koju je osnovao Nebojša Krstić dobila od Beograda 90.000.000 za oglašavanje u novinama, nadovezujući se na posao koji je za sedam miliona sklopila sa JP “Službeni glasnik” kojim rukovodi bivša DS-ovka Jelena Trivan, dok je do skoro Skupština grada poslovala i sa “Media point” koja se dovodi u vezu sa Đilasom

Piše: Snežana ĐURIĆ i Biljana ŽIVANČEVIĆ

Marketinška firma „Nova communications“, koju je osnovao bivši predsednički savetnik Nebojša Krstić a koja je sada u vlasništvu njegove bliske saradnice Jasmine Stojanov, dobila je posao oglašavanja u novinama vredan 90 miliona dinara (760.000 evra) od Gradske uprave Beograda, otkriva Pištaljka.

Pištaljka je već pisala da je „Nova communications“, preduzeće za tržišne komunikacije i propagandu (pun zvanični naziv) do početka septembra 2017. godine bila u vlasništvu člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije i medijskog savetnika bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića Nebojše Krstića. On je nakon stupanja na funkciju vlasništvo preneo na saradnicu Jasminu Stojanov, koja je takođe radila u Tadićevom kabinetu kao šef informativne službe.

“ŽUTI” MEĐU NAPREDNJACIMA: Nebojša Krstić i Jelena Trivan
“ŽUTI” MEĐU NAPREDNJACIMA: Nebojša Krstić i Jelena Trivan

„Nova communications“ je posao dobila na tenderu za oglašavanje u dnevnim listovima i nedeljnicima u narednih godinu dana, a pored nje ponudu je dostavila i firma „Medija point“ koja je u prethodne tri godine od gradske uprave dobila poslove oglašavanja vredne oko 200 miliona dinara.

Ovih 90 miliona dinara predstavlja okvirni iznos koliko Gradska uprava Beograda planira da potroši za oglašavanje u narednih godinu dana. Broj oglasa, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, „nije moguće precizno utvrditi“ s obzirom na to da se oglasi „objavljuju za potrebe svih organa Grada Beograda“.

Zbog toga su učesnici konkursa svoju ponudu formirali prema jediničnim vrednostima. Tako je „Nova communications“ ponudila 39,4 miliona dinara sa PDV-om a drugoplasirani „Medija point“ 41,9 milion dinara.

Agencija koju je osnovao Krstić u novembru 2017. godine dobila je i sedam miliona dinara za usluge oglašavanja od Javnog preduzeća „Službeni glasnik“, na čijem čelu se nalazi bivša poslanica Demokratske stranke Jelena Trivan.

NE PREKIDA SE KONTINUITET U POSLU: Srđan Šaper i Nebojša Krastić
NE PREKIDA SE KONTINUITET U POSLU: Srđan Šaper i Nebojša Krastić

Drugi učesnik na tenderu, agencija „Medija point“, članica je medijskog pula „Dajrekt medije“. Pištaljka je već pisala da je „Medija point“ u poslednje tri godine bio jedini dobitnik unosnih poslova oglašavanja Grada Beograda. Prošle godine su dobili 90 miliona dinara, prethodne 60 miliona dinara a 2015. godine 45 miliona dinara.

Firma „Medija point“ iz Beograda ima sedište na istoj adresi kao i „Dajrekt medija“, u Ulici antifašističke borbe 13b na Novom Beogradu. Vlasnik zgrade na pomenutoj adresi je do nedavno bila firma „Multikom“ u vlasništvu Dragana Đilasa, a zgrada je krajem 2017. godine prodata firmi „Tekhil plaza“.

Vlasnik 100 odsto akcija u „Medija pointu“ je Dragan Ješić koga su beogradski tabloidi svojevremeno povezivali sa bivšim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

The post Naprednjaci finansiraju Tadićeve i Đilasove appeared first on Global Serbia.

Original Article