Nameštaj za škole i ambulante

Zahvaljujući donaciji školskog nameštaja iz Švajcarske, učenici u dve osnovne škole u opštini Teslić imaju mnogo bolje uslove za učenje. Kao i mnogo puta do sada, akciju za školu “Petar Kočić” u mestu Ugodnović i školu “Dositej Obradović” u Blatnici vodio je Miodrag Miki Stojnić.

– Jedan šleper je u Teslić stigao još sredinom decembra prošle godine, a 26. februara ove godine je krenuo i drugi. U tom šleperu pored nameštaja za ove dve škole je i nameštaj za ambulante u mestima Buletić i Mišići, gde radi dr Siniša Kitić, koji leči i naše ljude i u više okolnih sela. Donaciju za Teslić smo dobili iz Emena, St. Galena i Ciriha – kaže Miki Stojnić.

Iz Opštinske uprave Teslić zahvalili su donatorima koji su mnogo puta do sada pomagali Tesliću, a i Republici Srpskoj.

IZNENADILI PROLAZNIKE: Članovi Zlatnog pera

– Zahvaljujući našim ljudima sa kojima već godinama sarađujemo, stigla je oprema za škole u Ugodnoviću i Blatnici. Zahvaljujem Mikiju Stojniću i njegovoj porodici, jer su neverovatni humanitarci koji su do sada organizovali na desetine ovakvih i sličnih akcija opremanja školskih objekata i zdravstvenih ustanova. Zahvaljujem i Zagi Jović koja je zajedno sa njim propratila celu ovu akciju. Napomenuću da je striktno prema želji donatora oprema prosleđena u ove dve škole – rekao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

Borislav Tešić, načelnik Odeljenja za privredu i poljoprivredu u Opštinskoj upravi Teslić dodaje da novi školski nameštaj znači puno đacima, koji su u prethodnim godinama radili i učili u neuslovnim prostorijama.

-Želim da zahvalim u ime roditelja, kao i u ime Opštinske uprave, Mikiju Stojniću i Zagorki Zagi Jović koja je poreklom iz ovih krajeva – ističe Tešić.

Dušanka Kotur Ugrica, Dragan Vukašinović, Srbijanka Todorović

Pomoć i za Petrovo

– Još dva šlepera smo utovarili 3. marta i oni su otišli za Petrovo na Ozrenu. Ta donacija je možda i važnija nego ona za Teslić. Pored stalne ekipe došli su ljudi čak i iz Frauenfelda i Graubindena da pomognu oko utovara, a vrednost ta dva šlepera je oko 35.000 evra. Ova dva šlepera su utovarena u St. Galenu i Rajntalu, a pomagali su Đanluka Manfredi, Kevin Vidmer, Kristof Siber, Luka Binder, Ivo Lehinger, Rodžer i Sindi Kel, Zaga Jović, Milan Savanović, Sihvet Mašinović, Nikola Mladenović, Slavko i Risto Ristanić, Mladen Nikolić, Dalibor i Danijel Dakić, Savo Miljić, Stevo Nikolić, Kristijan Ilić, Aco Zrnić, Željko Savić, Radenko Savić, Radenko Tubić i drugi – navodi Miki Stojnić.

Чланак Nameštaj za škole i ambulante се појављује прво на Vesti online.

Original Article