Najmlađi igraju u Novom Sadu

Savet Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu jednoglasno je prihvatio kandidaturu Saveza srpskih udruženja Nemačke i Saveza srpskih folklora Švajcarske za domaćina sledeće Dečje evropske smotre koja će dogodine biti u Novom Sadu.

Danilo Đokić, predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke kaže za „Vesti“ da će učiniti sve da se smotra održi u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

– Očekujemo dolazak oko 25 folklornih društava, odnosno oko 3.000 učesnika, a ideja je da najmlađima ovoga puta priredimo nezaboravan spektakl tako što će se takmičiti u jednom od najstarijih pozorišta u Srbiji.

Đokić kaže da još nije preciziran tačan datum održavanja Smotre, ali da je plan da se održi za katolički Uskrs, 12. aprila zbog raspusta.

– Puno roditelja i dece planira da tada dođe u maticu, pa je to termin koji bi većini odgovarao – naglašava predsednik nemačkog saveza.

Svojevrsna generalna proba ove kulturne manifestacije biće Savezna dečja smotra u Nemačkoj, koja je zakazana za 23. novembar u Vizbadenu.

Prvi put mališani će se takmičiti u prelepom ambijentu pozorišta „Rajn-Majn teatra“.

– Već smo zakupili salu i verujte da nije nimalo bila jeftina. Otuda je ovo i odličan povod da pozovemo sve ljude koji bi da se uključe u sponzorisanje ove manifestacije da nam se priključe. Za pozorišnu salu smo se prevashodno odlučili kako bi mladima ponudili jedan sasvim drugačiji događaj, jer do sada su se ovakve manifestacije odvijale isključivo u sportskih halama. Trenutak je da najznačajniju kulturnu manifestaciju podignemo na sledeći „nivo“ i uveren sam da će biti fenomenalno – zaključuje Đokić.

Чланак Najmlađi igraju u Novom Sadu се појављује прво на Vesti online.

Original Article