Najlmađi jači od treme

Nedavno je Kulturno-umetničko društvo „Sveti Sava“ iz Augzburga organizovalo četvrto folklorno druženje na kome su pored domaćina, učestvovala i dva minhenska društva Kolo i Jelek, zatim KUD Mladost iz Nirnberga, Folklorni ansambl „Sv. Nikolaj srpski“ iz Ulma i KUD Drina iz Augzburga.

Više od tri stotine gostiju i učesnika ovog folklornog druženja uživalo je u zanimljivom i raznovrsnom programu. Posebno je za domaćine i njihove goste bio važan prvi javni nastup najmanjih igrača, koji su podržani aplauzima savladali tremu i „probili led“ pred publikom.

Članovi KUD „Sveti Sava“ imali su pune ruke posla tokom priprema za četvrto folklorno druženje, ali i za vreme nastupa gostiju iz Minhena, Nirnberga i Ulma. Sve su to dobro obavili i zaslužili pohvale gostiju uz obećanje da će se uskoro ponovo sresti na nekom od druženja. Već prva prilika biće 9. novembra kada KUD „Sveti Sava“ iz Augzburga gostuje u Nirnbergu na proslavi koju organizuje KUD Mladost.

Među gostima na folklornom druženju bio je i jerej Nenad Živković, koji je na službi parohijskog sveštenika od avgusta ove godine. Kao što je to uobičajeno, završnica folklornih druženja i okupljanja pripada muzičarima i pevačima. Tako je bilo i ovaj put kada su goste i njihove domaćine zabavljali članovi Hard folk benda iz Gradiške.

Za lečenje Gorana Miljića 1.024 evra

Na molbu članova Folklornog ansambla „Sveti Nikolaj srpski“ i gostiju iz Ulma, tokom večeri organizovana je akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga za lečenje Gorana Miljića iz Bijeljine. Prikupljeno je 1.024 evra što je predato gostima iz Ulma koji će to proslediti porodici Miljić u Bijeljinu.

Чланак Najlmađi jači od treme се појављује прво на Vesti online.

Original Article