Muzički susreti u Lozani i Bernu

Tokom muzičkog susreta, publici su se predstavili hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović, muzički ansambl ,,Ministrings'', sa konzervatorijuma iz Lozane, kojim rukovodi profesor Tina Striming, dečji hor ,,Petites vocalistes'' iz Lozane sa profesorima Ninom Sofronski i Milutinom Pavlovićem i ansambl profesionalnih muzičara iz Švajcarske i Srbije.

Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd učestvovao je na koncertu ,,Dani muzike u Lozani", kome je prisustvovao i gradonačelnik Lozane, Gregoar Žino. U Lozani, dan kasnije, "Aula de Elize", održan je međukulturalni koncert, na kome je učestvovalo više od osamdesetoro dece srpskog i švajcarskog porekla.

Koncertu su prisustvovali kulturni ataše ambasade Republike Srbije u Bernu, Natalija Gunjić, kao i predstavnici ministarstva kulture kantona Vo.

Posle večernje službe u parohiji "Sveta Tri Jerarha" u Lozani, hor "Dečjeg kulturnog centra Beograd", pod vođstvom dirigenta Nevene Ivanović, izveo je koncert duhovne muzike.

Dečji hor je zatim otputovao je u Bern, gde su učestvovali u Svetoj Liturgiji, a zatim obradovali publiku koncertom duhovne muzike.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)