MSP osuđuje objavljivanje teksta u „Džeruzalem postu“

MSP osuđuje objavljivanje teksta u „Džeruzalem postu“

17. avgust 2021.
Aktuelno, Region, Vesti

1 Views

Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje objavljivanje teksta u listu „Džeruzalem post“, pod naslovom „Ovo sramotno ismevanje Holokausta mora prestati“, autora Davida Goldmana, koji obiluje netačnim i zlonamerno plasiranim podacima.

Zatečeni smo ovim besramnim pokušajem revizije istorije i relativizacije najvećeg i najmonstruoznijeg zločina na ovim prostorima.

U moru tekstova nastalih na talasu istorijskog revizionizma i apologetike fašističke ideologije zla, po svojoj besprizornosti se izdvaja ovaj objavljen 14. avgusta tekuće godine u listu „Džeruzalem post“. Na stranama uglednog lista, autor teksta pod nazivom „Ovo sramotno ismevanje Holokausta mora prestati“ vređa seni nevino stradalih žrtava jasenovačkog logora, ali i zdrav razum izraelskih i međunarodnih čitalaca, tvrdnjom da u tom najvećem koncentracionom logoru nacističke Nezavisne države Hrvatske nije pobijeno više od 4.500 žrtava.

Stotine hiljada žrtava logora koji je predstavljao centralnu tačku ustaškog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u dugom trajanju su negirane i nipodaštavane, isprva od strane revizionista sa margine, da bi se u taj žalosni poduhvat početkom 90-ih uključio i politički vrh obnovljene hrvatske države. Najbesramniju minimizaciju broja žrtava Jasenovačkog logora potencirao je nekadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tuđman, govoreći o 30-40.000 ubijenih, a niko nije mogao ni pretpostaviti da će ga u ludilu revizionizma nadmašiti najugledniji izraelski list.

Republika Srbija i srpski narod u celini su oduvek stojali na braniku istine, čuvajući uspomenu na nevino stradale žrtve Holokausta, oštro se protiveći svakom pokušaju da se razmere najvećeg zločina u istoriji sveta na bilo koji način relativizuju. Sećanjem na šest miliona Jevreja pobijenih u monstruoznom nacističkom piru mi ujedno branimo dostojanstvo svake srpske žrtve koja je stradala od istog zla, a na području NDH i od iste ruke. Verujemo da ćemo u slobodi i istini posvećenom narodu Izraela i dalje imati najiskrenijeg saveznika u odbrani prava na sećanje, uprkos bezočnim pokušajima manipulacije kojima nažalost svedočimo.

Slične objaveUručeno odlikovanje prof. Stefanu Pilotu

16. avgust 2021.Direktor Gujon i ministar za ljudska prava i izbeglice BiH Lučić : „pravo svojine je ljudsko pravo koje ne sme biti ugroženo u BiH“

10. avgust 2021.Gujon: Tradicija je ono što čini narode drugačijim i različitim ali ujedno i ono što nas istinski spaja

6. avgust 2021.

Check AlsoJavni poziv za nacionalna priznanja 2021.

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje Javni poziv …

Original Article