Mnoge su ruke tkale zlato

mnoge-su-ruke-tkale-zlato
Mnoge su ruke tkale zlato

Z. Vicelarević

IGROM DOČARALI SABOR: Nastup Srpskog centra u Beogradu

Srpski centar Štutgart se ovih dana na društvenim mrežama zahvalio svima koji su učestvovali u stvaranju koreografije “Sabor u Leskovačkoj Moravi”, sa kojom je na nedavnoj Evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore u Beogradu ovo društvo osvojilo zlatnu plaketu.

Koreografima Janku Dimitrijeviću i Zvezdanu Đuriću je zahvaljeno na kreativnosti i zalaganju kojim su uneli napredak i ansamblu podarili predivnu numeru, a dr Sanji Ranković, etnomuzikologu, na neumornom trudu i angažmanu tokom pevačkih proba.

Velika zahvalnost ide Biljani Đurić za izradu prelepog kostima, prof. dr Zdravku Ranisavljeviću na predivnom muzičkom aranžmanu, a muzičkom ansamblu Old Serbian Sound pod vođstvom Darka Ćitića, na profesionalnoj pratnji.

“Hvala našem umetničkom rukovodiocu Saši, čija inspiracija nas uvek vodi ka savršenstvu. Takođe, zahvaljujemo našem Nošnja Crenj timu: Zorici Mirković, Radici Kanić i Moniki Arambašić za izuzetan trud i posvećenost u pripremi predivne nošnje koja je ulepšala nastup”, navodi se u objavi i dodaje: “Već mesecima kupujete, sakupljate, šijete i vezete, i vaš rad je zaista bio vidljiv na sceni.”

Narodne nošnje, uniforme i građanska odela

Folklorno društvo iz Šutgarta je čestitalo SKC “Stevan Mokranjac” iz Beča osvojeno prvo mesto, a svim učesnicima Smotre na njihovim nastupima i očuvanju tradicije folklora.

“Vaša ljubav prema kulturi i tradiciji je inspiracija za sve nas da nastavimo iz godine u godinu sve jače i bolje”, navodi se objavi na fejsbuk stranici Srpskog centra Štutgart.

Detaljnije