Mikiju od srca

Protekle nedelje na adresu porodice Milana Rabrenovića (18) iz Priličkog Kiseljaka kod Ivanjice, obolelog od autizma, stigla je pomoć u iznosu od 10.000 dinara plemenitog čitaoca S. P. Osim inicijala i želje da nekom istinski pomogne, više o ovom dobročinitelju ne znamo. Ono što jeste nepobitna činjenica, to je da je ova donacija porodici Rabrenović stigla u dobar čas. Da im isto tako mnogo znači i saznanje da je neko mislio na njihovog sina, razumeo situaciju i neprilike u kojima su od Milanove treće godine života.

– Često razmišljam o vremenu kada je Miki bio mali, kada je bio zdrav… Te prve dve godine njegovog života, bile su najveća radost za nas. Njegov osmeh, sreća u plavim okicama, najtopliji zagrljaj koji bi otopio i najhladnije srce… Ubrzo, sve je nestalo, pogled, zagrljaji. Više ga nisam poznavala… Počeli smo da živimo drugi život, po njegovim pravilima. Sve je zahtevalo mnogo odricanja, ne spavanja, smirivanja, samo da njemu bude bolje… – prisetila se majka Danijela, dodavši:

– Imali smo svoje planove, snove. Želeli smo pristojan dom, pun ljubavi, smeha. Zbog Mikijevog stanja, nismo uspeli da ga završimo. Živimo pod pločom, bez uslova koje iziskuje jedno dete sa posebnim potrebama. Miki je tu srećan, jer smo svi sa njim. Kako je, tako je, to je naš dom, porodica… Sve smo učinili da on bude srećan, onoliko koliko smo mogli. Njegovo stanje je takvo da moramo biti danonoćno uz njega. Borba za njega, traje od njegove sedme god. Punih 12 godina. Lečenje aminokiselinama, razne terapije, rehabilitacije, dva odlaska u Beč, na terapije matičnim ćelijama, suplementi, vitamini, gelovi za masažu, fizioterapeuti, sve to mnogo košta i ne bismo izdržali da nije humanih ljudi, iz dijaspore, naših ljudi koji te uvek iznenade kada najmanje očekuješ. Kao sada, naš dobrotvor, kome se od srca zahvaljujem, i želim sve najbolje! Hvala, u ime naše porodice, u Mikijevo ime.

Pred autizmom, medicina je još nemoćna, nema pravog leka, niti je otkriven uzrok ovog oboljenja. Za 12 godina koliko traje trud Rabrenovića i želja da sinu olakšaju muke, uz pomoć dobrih ljudi, ali i humanitarne organizacije Podrži život, uspeli su da Milanu omoguće tri terapije matičnim ćelijama u Beču, jedinoj vrsti terapije koje su dale dobre rezultate. Ono što ih, međutim, i dalje tišti, jeste činjenica da je Milanu potrebno još nekoliko takvih tretmana, a Rabrenovići, koji žive samo od jedne plate i nešto bašte koju obrađuju, toliko novca sami ne mogu da obezbede ni u snovima. Dodavši na to i druge zdravstvene tegobe, više je nego jasno zašto su Rabrenovići na velikim mukama.

ZAHVALNI: Porodica Rabrenović

Fizikalne terapije sada prioritet

– Dobijeni novac ćemo iskoristiti za terapije koje su mu potrebne da ispravi hod, jer hoda sa povijenim kolenima, a to predstavlja veliki napor. Pozdravljamo našeg dobrotvora, sve koji nas se sete, misle na nas, i naravno redakciju „Vesti“ koja objavljuje sve naše priče. Zbog Mikijevog osmeha, najtoplijeg pogleda, idemo dalje, da Miki ozdravi! Hvala od srca što ste uz nas! – kazala je požrtvovana majka Danijela Rabrenović.

Kontakt za pomoć

Ukoliko neko od plemenitih zemljaka može i želi da pomogne porodici Rabrenović da sinu omoguće dalje lečenje, možete stupiti u kontakt sa njima na adresu: 32.252 Prilički Kiseljak (kod Ivanjice), Srbija ili putem telefona na broj: 00381 69 197 51 03 i dogovoriti se o načinu slanja i dostavi pomoći. Otvoren je račun i u Komercijalnoj banci na ime majke Danijele Rabrenović na broj: 205-9011007275271-04 (dinarski) i devizni RS35205903102482685162 SWIFT KOBBRSBG

Чланак Mikiju od srca се појављује прво на Vesti online.

Original Article