Medalja za Milorada

Milorad Samardžija, predsednik udruženja A:kultura iz Beča dobio je posebno priznanje Udruženja Srba u Slovačkoj, medalju „Svetozar Miletić“. Medalja je dodeljena za izuzetno značajan doprinos u oblasti javnih i kulturnih delatnosti, promovisanju srpske kulture i jačanju saradnje među srpskim organizacijama.

Nagrada je uručena na sceni teatra Akcent u Beču priliko gostovanja predstave „Stand down“ sa Nebojšom Milovanovićem. A:kultura je organizovala gostovanje,a u publici su bili i gosti iz Slovačke, Anica Ribič, predsednica Srpskog kulturno-informativnog centra i Stane Ribič, predsednik Udruženja Srba u Slovačkoj.

Stane Ribič je ovu priliku iskoristio i Miloradu Samardžiji, uručio medalju „Svetozar Miletić“.

– Mislim da je medalja otišla u prave ruke i da je u svakom pogledu zaslužena – rekao je kratko Stane Ribič.

Dobitnik priznanja kaže da njemu lično, ali i svima u udruženju medalja i povelja znače puno.

– To je pre svega priznanje aktivnim članovima, umetničkom kolegijumu, organizacionom timu, umetnicima koji i na sceni iza nje zaista daju sve od sebe. „Ostavljamo srce“ kako to rado kažemo. Ovo je proznjanje i svima koji nam pomažu, medijima i sponzorima, posebno publici koja je neverovatna i iz koncerta u koncert, preko Festivala i predstava nam uvek iznova šalje fantastične emocije, energiju i „krila“ da se često posle u zanosu dobre atmosfere pitamo: „Da li je ovo bila stvarnost?“ Hvala najlepše predsedniku Ribiču i njegovom timu na poseti i ovom za nas veoma dragom važnom priznanju. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i učiniti još mnogo dobrog, kreativnog i pozitivnog za kulturu, prepoznatljivost, imidž i identitet naše zajednice i naroda – naglasio je Samardžija.

Humor i pesme

Humorističko-muzička predstava „Stand donjn“ je protkana recitalima pesama naših poznatih pesnika: Dobrice Erića, Ljubomira Simonovića, Mike Antića, Tina Ujevića, Ljubivoja Ršumovića, Matije Bećkovića, Jovana Dučića i melodijama, Arsena Dedića, Indeksa.

U predstavi koja već pet godina žanje uspehe širom Srbije, Nebojša Milovanović, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta na bravurozan način povezuje kroz humor preko pesama sve ono što nas spaja, razdvaja, raduje i muči. U svemu tome su mu pomagali izuzetni muzičari, Dušan Popović na gitari i Stanislav Stojkanović na bubnjevima. Ne treba zaboraviti ni Jovana Bjekovića, koji je ceo nastup pratio video-projekcijama.

Dobitnik i pevao

Gost večeri je bio organizator ove predivne večeri Milorad Samardžija, koji je otpevao nekoliko poznatih pesama.

Чланак Medalja za Milorada се појављује прво на Vesti online.

Original Article