Maštam na srpskom

Na literarno-likovnom konkursu Da li mi verujete?, koji je raspisalo Dečje odeljenje Biblioteke grada Beograda povodom Međunarodnog dana knjige za decu i stogodišnjice rođenja Dušana Radovića, Milica Petrović, učenica petog razreda dopunske nastave na srpskom jeziku iz Menedorfa kod grada Ciriha, osvojila je drugo mesto u kategoriji učenika iz dijaspore od petog do osmog razreda.

To Milici nije prvo učešće na nekom konkursu u Srbiji. Prethodno je na konkursu Najlepša bajka, Kulturnog centra Čukarica, pohvaljena za svoju bajku “Topla suza”. Milica je ponosna na dosadašnje rezultate

Nastavnica Milica Marković

– Volim da pišem priče, pišem ih i na srpskom i na nemačkom. Jedino što na nemačkom pišem samo realne priče, dok kad pišem na srpskom mogu da maštam koliko hoću – otkrila nam je Milica.

Ona ne krije da ju je posebno obradovalo i to što se njen rad našao na panou postavljenom u prostorijama biblioteke prilikom dodela priznanja u Beogradu.

Nastavnica Milica Marković kaže da je pravo zadovoljstvo raditi sa učenicom kao što je Milica.

Na panou i Miličin rad

– Uvek želi da sazna više, sve zadatke rešava sa lakoćom i raduje se svakom novom saznanju. Višestruko je talentovana i uvek nađe način da sebe motiviše za svaki izazov koji joj se dopadne. Rado pomaže drugima i drugi učenici vrlo rado sarađuju sa njom.

Kako su “Vesti” ranije pisale, na konkursu Da li mi verujete? nagrade i pohvale dobili su i učenici Dopunske nastave u Nemačkoj, Grčkoj i Sloveniji.

Чланак Maštam na srpskom се појављује прво на Vesti online.

Original Article

(Visited 17 times, 1 visits today)