Marko Kraljević u Hrvatskoj

Interaktivna predstava „Marko Kraljević od predanja do repovanja“, u izvođenju Dečijeg kulturnog centra iz Beograda i Udruženja dramskih umetnika Srbije gostovala je u Hrvatskoj, u gradovima Krnjaku i Zagrebu.

Predstavu je realizovao Dečji kulturni centar Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Hrvatskoj, Srpskim narodnim vijećem, Mitropolijom zagrebačko-ljubljanskom SPC, te uz podršku Grada Beograda.

Predstava „Kraljević Marko – od predanja do repovanja“ gostovala je u Hrvatskoj 3. novembra u prostorijama OŠ „Katarina Zrinjska“ u Krnjaku i 4. novembra u svečanoj sali Srpske pravoslavne gimnazije „Kantakuzina-Katarina Branković“  u Zagrebu.

Izvođenju predstave u Krnjaku, 03. novembra, prisustvovala su sva deca koja pohađaju nastavu srpskog jezika i kulture po modelu C, a goste su svečano pozdravili GK RS u Rijeci, ambasador Goran Petrović, konzul u Rijeci, Vladimir Marjanović, načelnik Opštine Krnjak, Dejan Mihajlović, te drugi sekretar Ambasade RS u RH, Ksenija Đukić.

Predstavi u Zagrebu su prisustvovali Mira Nikolić, ambasador RS u R Hrvatskoj,  Njegovo Visoko Preosveštenstvo mitropilit zagrebačko – ljubljanski , g-din dr Porfirije i sveštenika iz Zagreba, oca Bogoljuba, koji je u Zagrebu pomogao izvođenje ove predstave DKC.

Realizacija predstave:

Snežana Bećarević Popović, Marijana Petrović, Snežana Nenadović, Dragana Stanisavljević, Goran Joksić; Tehnička podrška: Stevan Nešković, Luka Lučić i Zorica Ilić; Urednik kulturno-obrazovnog programa: Snežana Stanković