Marčelo u Beču

Glavna tema večeri biće njegov književni rad, sa posebnim osvrtom na poslednji rad na album-knjizi Napet šou, prodat u više od 12000 primeraka. To je multimedijalna zbirka savremene poezije i analitičnih i ljudskih, toplih priča o svetu koji nas okružuje, saopštava organizator, Srpski kulturni forum iz Beča.

Muzički deo knjigoalbuma, urađen pod uticajem Markovog prijatelja i saradnika Radeta Sklopića Raida, iznedrio je više numera obojenih džezom, nego na prethodnim albumima.

Osim što su deo istog paketa, album i knjiga sadržajno su i konceptualno povezani- knjiga sadrži tekstove pesama sa albuma, Marčelove eseje o temama kojih se dotiče u pesmama, kao i tekstove njegovih saradnika i prijatelja, među kojima su i David Albahari, Mihajlo Pantić i mnogi drugi…

Na samoj promociji u Beču, u društvu Nevene Glibetić i Aleksandra Jovanovića Šljuke, Marko će izvesti par pesama sa albuma Napet šou.

Organizatori ističu da je interesovanje za ovaj događaj veliko i da su sve ulaznice, koje se ne inače ne naplaćuju, rezervisane.