Mame iz Boniriga duple šampionke!

Na zapadu Sidneja nedavno je završena Letnja fudbalska liga u kojoj su treću godinu zaredom obeležile srpske dame iz Boniriga.

Da je takmičenje majki-fudbalerki proteklo u znaku „Bono mama“, potvrđuje podatak da su njihova dva tima zauzela prvo i drugo mesto na konačnoj tabeli!

Od 2018, dve grupe fudbalerki iz sidnejskog Boniriga i okolnih naselja takmiče se u Letnjoj ligi Južnog Distrikta, koja se održava od septembra do decembra, po završetku regularne, zimske fudbalske sezone u seniorskim i juniorskim konkurencijama.

U ovom takmičenju u malom fudbalu (7 na 7), dva tima majki iz Boniriga zauzeli su prvo i treće mesto na kraju prvenstva i u 2018. i u 2019. Ove godine zbog pomeranja cele sezone zbog kovid pandemije, turnir se odigrao u nešto kraćem formatu, ali zato su naše fudbalerke uspele da ostvare maksimalan rezultat – Bono mame (plavi tim) bile su prve, a crveni tim završio je nas drugom mestu.

Još u pretposlednjem kolu „plavi tim“ mama iz Boniriga obezbedio je titulu šampiona. Tako da su u završnu rundu takmičenja ušle rasterećeno. Ipak, ni tada nisu dozvolile nikakva iznenađenja i odigrale su nerešeno 0:0 sa ekipom „Mums United“.

Ovaj remi im je omogućio da i drugu godinu zaredom završe bez poraza i potvrde epitet najboljeg tima u ovog takmičenju.

Promena u šampionskom timu je ta da je menadžerka ekipe ove godine bila Maja Čubrilo, koja je sa timom već tri godine, a trener u 2020. je bio Goran Ostojić. Na čelu odbrane najbolja je bila Sandra Mizdrak, a u napadu strah i trepet za protivničke ekipe predstavljala je najefikasnija igračica tima Tatjana Kalapać.

„Crveni tim“ Bonirogovih mama imao je nakvašen i klizav teren kao dodatnu prepreku u poslednjem kolu protiv tima „How I Met Your Mother“. Trener „crvenih“ Velibor Sivac podelio je utiske o ovom meču.

– Početak utakmice nije ništa obećavao. Osim dve šanse za Sanju Gladović-Šarić, koja je šutirala izbliza pravo u golmana, i Tina Radović je imala dobru priliku pred kraj prvog poluvremena, ali nije uspela da odbijenu loptu smesti u mrežu, tako da je prvo poluvreme završeno 0:0 – kaže Sivac.

Međutim, drugo poluvreme je počelo dosta zanimljivije. Krenule su naše dame ofanzivnije i to se ubrzo isplatilo.

– Tina Radović je oduzela loptu protivniku i uposlila Sanju Šarić koja je bila sigurna u situaciji „jedan na jedan“ sa protivničkim golmanom. Ređale su se šanse za naš tim, a veliku šansu za 2:0 propustila je Mirjana Medić sredinom drugog poluvremena. Pred sam kraj utakmice Sanja Šarić je odigrala kombinaciju sa Mirjanom Medić koja je proigrala Tinu Radović, koja izvaredno šutira golmanu kroz noge za konačnih 2:0 – prepričava Velibor Sivac.

Ovaj gol obezbedio je drugo mesto za dame iz Boniriga i veliko, duplo slavlje majki-fudbalerki je moglo da počne. Tako je i drugi tim srpskih mama uspeo da završi tik uz prvi tim, za šta su prošle godine ostale uskraćene, jer su na sam dan poslednje prvenstvene utakmice uzbili veliki požari u Sidneju, pa je završna runda bila otkazana, pa je srpski tim lani ostao na trećem mestu.

Da se druženje ne završava samo na zelenom terenu, potvrđuju i skupovi srpskih fudbalerki posle utakmica koji su se održavali u Srpskom centru Bonirig tokom sezone, kao i nakon poslednjeg kola prošle srede, kada je upriličena centralna proslava dvostrukog uspeha Bonirigovih mama.

Trener Velibor Sivac sa „crvenim“ vicešampionkama

Fudbalom “pune baterije“

Koliko druženje uz fudbal znači ovoj grupi mladih dama najbolje je objasnila Sanja Gladović-Šarić.

– Pored porodičnih obaveza ova okupljanja su nam došla kao odličan vid razonode. Ima već tri godine kako igram sa „Bonno Mums“ i oduševljena sam druženjem i sklapanjem novih prijateljstava. Svakome treba oduška od svakodnevnih obaveza, a mi smo naš „ventil“ našle kroz sportsku aktivnost. Igrajući fudbal ne samo da se sjajno družimo, već i punimo baterije za silne svakodnevne obaveze koje kao majke imamo kod kuće – rekla je Sanja.

Letnja liga majki fudbalerki

  1. Bonno Mums (plavi tim) 8 4 4 0 11:3 16
  2. Bonno Mums (crveni tim) 8 3 4 1 7:3 13
  3. Super Mums 8 2 5 1 3:2 11
  4. Mums United 8 2 3 3 2:6 9
  5. How I met your mother 8 1 0 7 1:10 3

Чланак Mame iz Boniriga duple šampionke! се појављује прво на Vesti online.

Original Article