Mališani ukrasili slavu

T. O.
Penzioneri obeležili slavu u hramu Svetog arhiđakona Stefana u Kizborou

Penzioneri srpske zajednice u Kizborou, u prošlu nedelju, svečano su obeležili slavu Svetog Nikolaja Žičkog.

Pošto je u hramu Svetog arhiđakona Stefana presečen slavski kolač i održana liturgija, penzioneri i njihovi gosti su se okupili na svečanom ručku.

Penzioneri i njihovi gosti uoči slavskog ručka

Prisutne je pozdravio protojerej-stavrofor Milorad Lončar, koji se tom prilikom zahvalio domaćinima ovogodišnje slave Bogdanu Paniću i Savi Maleševiću.

Ujedno, otac Milorad je čestitao domaćinu slave za sledeću godinu Obrenu Markoviću.

Ovo je bila i prilika da predsednik Udruženja penzionera Ratko Gudelj obavesti članove da je Udruženje uspešno prebrodilo prethodne dve godine, obeležene pandemijom.

Novak Pavlović oduševio sve pesmom o dedi

Predsednik se zahvalio i Olgi Stojić, sekretaru Udruženja, inače dugogodišnjoj predsednici.

Njenim radom i zalaganjem ne samo da pojedinci, srpski penzioneri, uspevaju da se na pravi način obrate državnoj administraciji kako bi realizovali svoja prava, već Olga uspeva da obezbedi i određene grantove za Udruženje penzionera.

Olga Stojić se takođe, kratko obratila prisutnima i zahvalila se Nadi Miljanić, direktorki Srpske škole “Vuk Stefanović Karadžić“ iz Kizboroa, kao i učiteljicama i đacima koji su se odazvali njihovom pozivu da im ulepšaju proslavu.

I zaista, mališani su izmamili ogroman aplauz svih prisutnih, kako recitacijama o bakama i dekama, tako i zajedničkim pesmama, posebno njihovom himnom “Negujmo srpski jezik”.

Još jedna divna prilika za druženje

Bila je ovo prilika i da se direktorka škole zahvali za sve što su najstariji predstavnici srpske zajednice učinili za mlade.

Posebno je naglasila da su sadašnji penzioneri obezbedili objekat u kome deca mogu da uče i pozvala je sve starije članove naše zajednice da, kad god su prilici, sa đacima podele svoje znanje i dugogodišnje iskustvo.

Original Article

(Visited 10 times, 1 visits today)