Mala manekenka, svetski putnik

Devojčica Sara Ivet Šabanović završila je krajem jula u Štutgartu drugi razred onovne škole. U ovoj nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, školski raspust traje od kraja jula do sredine septembra. Sve vreme đačkog odmora, Sara će sa ocem Konstantinom, provesti u Srbiji kod dede Petka.

Sarina majka Rut rođena je u Peruu. Sa Sarinim ocem Konstantinom upoznala se u Štutgartu, gde je došla da uči nemački jezik, kod jedne porodice kod koje je čuvala decu.

Konstantin je rođen u Nemačkoj 1984. godine i kada je imao tri meseca sa ocem Petkom, koji je u to vreme radio u Nemačkoj i majkom Tamarom Anom, koja je inače Nemica, došli su da žive u Beograd. Godine 2001. Konstantin se vratio u rodni Štutgart gde radi kao mehaničar u voznom parku Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Godišnje odmore sa suprugom Rut i kćerkom Sarom provodio je u Latinskoj Americi i Srbiji.

Mala Sara zaista je svetski putnik. Bila je u Peruu, u Limi, rodnom gradu njene majke u Argentini i Urugvaju. Zna dobro maternji španski jezik, ali ne zna srpski, tek po neku reč.

“Meni je bilo lakše da sa Sarom govorim nemački, ali učiniću sve da je naučim da govori srpski. Sara najviše voli da bude u Srbiji, pa mi je žao što ne zna naš jezik. Saznao sam da u manastiru Soko kod Ljubovije svakoga leta dolaze deca iz dijaspore na mobu, pa sam odlučio da dogodine pošaljem i Saru tamo mesec dana, kako bi lakše savladala srpski jezik”, kaže Konstantin.

Sara voli i druženje i putovanja, ali njena najveća ljubav je manekenstvo i pevanje.