Magazin Srbija na vezi

Najugledniji pisci, gosti iz 22 zemlje, borave ovih dana u Beogradu, kao učesnici tradicionalne manifestacije, 54. beogradskih susreta pisaca. Ovogodišnji dobitnik međunarodnog priznanja Povelja Morave, rumunski pisac Đorđe Vulturesku, kao i Slavomir Gvozdenović, profesor, književnik i srpski predstavnik u političkom vrhu Rumunije, biće gosti Magazina Srbija na vezi, a naša ekipa zabeležiće i neka zanimljiva dešavanja sa ovog skupa.

Novu sezonu serije Sumnjiva lica, koja će se od 25. septembra emitovati na RTS-u, najaviće glumci, protagonisti glavnih uloga, Jelena Trkulja i Andrija Kuzmanović. O svemu onome što će i dalje biti glavna preokupacija “nušićevskih” junaka, o društveno-političkom usponu porodice Cvijović, zgodama i nezgodama, u Gospođi ministarki,  Ožalošćenoj porodici, Pokojniku, otkriće gosti emisije.

Sedamdesetu sezonu, Ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo koncertom Energija tradicije započeo je nedavno u Budimpešti, na otvaranju manifestacije Mesec srpske kulture, a poseban nastup pripremili su za početak nove sezone Magazina Srbija na vezi.

Među mnogim gostima Srbije i Beograda ovog leta bili su i Indijci, profesori na Univerzitetu u Americi i Indiji, koji su 70 godina nezavisnosti Republike Indije, 15. avgusta, proslavili u našem glavnom gradu, sa svojim prijateljima Srbima.

Urednik i voditelj Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić