Kros RTS-a u Atini

29

Sa učenicima iz dopunske škole, trčali su i studenti koji na Filozofskom fakultetu izučavaju srpski jezik i omladinci iz Kluba Panionis, javlja za Program za dijasporu RTS-a Olja Vukosavljević.

Osim trka, najmlađi su se okušali i u nizu atletskih igara, poput skoka u dalj i bacanja koplja. "Na stadionu se vijorila srpska zastava, a na sportskoj stazi naša deca su osetila da su deo velikog događaja", kaže učiteljica Biljana Turanjanin i podseća da je reč o manifestaciji koja svake godine okuplja više od pola miliona dece u otadžbini i dijaspori.

Posle trke, predsednica Roditeljskog saveta Prve dopunske škole na srpskom jeziku u Atini, Željka Lakić, podelila je učesnicima medalje i istakla da je to dobar način da se deci pribluži sport, ali i da je reč o jednom od svetionika srpstva u dijaspori.

Sportski praznik u organizaciji Prve srpske dopunske škole u Atini, svojim prisustvom podržali su mnogi roditelji, rukovodstvo Kluba Panionios koje je predvodio njegov predsednik Adonis Vasilopulos, i predstavnici Ambasade Republike Srbije, konzul Milan Vukosavljević i drugi sekretar Nemanja Diković, kao i srpsko sveštenstvo u Atini.

Iako nisu brojni kao Srbi u Nemačkoj i Austriji, Srbi iz Atine poručuju da ih ima dovoljno da u velikom broju učestvuju na manifestaciji kao što je Kros RTS-a, kao i da je to odlična prilika za međusobno upoznavanje Srba koji žive u petomilionskoj Atini.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.