Konec tega meseca Mark nastopa v Kopru

Na FeNS bo sodeloval tudi Mark Tivadar iz Malih Bakovec

Na odru v Taverni v Kopru bo v dneh od 22. do 26. junija potekal že 22. tradicionalni mednarodni glasbeni festival FeNS, ki je povezan v mednarodno mrežo glasbenih festivalov WAF (World association of festivals). Ta glasbena prireditev na splošno zelo uspešno promovira Slovenijo in slovensko glasbo, kakor tudi manj znane izvajalce.
FeNS poteka v poletnem času v Taverni, v eni izmed najbolj znanih kulturnih atrakcij v starem mestnem jedru pristaniškega mesta Koper. Od leta 1996 je na svoj oder privabil že več kot 1200 izvajalcev. Nekateri so pozneje nastopili tudi na najbolj znanih festivalih odraslih v Sloveniji, kot so Slovenska popevka ter Melodije morja in sonca, pa celo na Evrosongu.

Letos bo na tem mednarodnem glasbenem festivalu nastopil mlad simpatičen glasbenik Mark Tivadar iz Malih Bakovec pri Murski Soboti, skupaj z njim pa tudi plesna skupina (Melanie Tivadar & Nina Zelenik) ter harmonikar Dejanom Borovičem. Na festivalu bo Mark prvič v živo predstavil novo skladbico z naslovom »Čakam te na plaži«. Avtor besedila je Mark Tivadar, aranžma in posnetek pa so mu izdelali v tonskem studiu Logic Records, ki ga vodi Dejan Borovič. Mark Tivadar seveda pričakuje čim boljšo osebno uvrstitev in zato poziva k glasovanju poslušalke in poslušalce na obeh bregovih reke Mure, da prispevajo svoj glas zanj.

Torej cilj festivala je mednarodno povezovanje in promocija nadarjenih glasbenih ustvarjalcev v Sloveniji in tujini. Festival nagrajuje v šestih kategorijah: Otroški FeNS (do 9 let ter od 9 do 11 let); najstniški FeNS (od 11 do 13 let ter od 13 do 15 let) ter Nova scena (od 15 do 18 let ter od 18 do 27 let). Vsako leto pri izboru prijavljenih pesmi in o zmagovalcih odločajo strokovne žirije (znani glasbeniki, glasbeni strokovnjaki, učitelji petja, studijski mojstri…) in žirije poslušalcev radijskih postaj iz Slovenije ter zamejstva.

Filip Matko Ficko

19-mark-tivadar
20-mark-tivadar
dsc_0115

The post Konec tega meseca Mark nastopa v Kopru appeared first on .

Original Article