Koncert Ane Ćurčin u Beču ̶ Devojka i gitara

Mlada srpska kantautorka nastupiće pred bečkom publikom 4. oktobra u prostoru Sargfabrik od 19:30. Na solističkom koncertu će ova alternativna pevačica predstaviti svoj prvi studijski album „Sketches of Belonging“.

Ana Ćurčin rođena je u Bagdadu, a odrasla je i školovala se u Moskvi. Od 2007. godine živi i radi u Beogradu. Njena muzika pripada alternativnoj kulturi i spaja tradiciju narodne američke i pop muzike. Ova mlada pevačica je autorka i kompozitorka svih pesama na albumu „Sketches of Belonging“.

Karte za Anin nastup u Beču mogu se poručiti na sajtu https://www.wien-ticket.at/en/events/36817/ana-curcin-sargfabrik-sargfabrik-verein-fuer-integrative-lebensgestaltung-wien

Ana Ćurčin učestvovaće i na WienWoche festivalu „Crvena ljubav“ u režiji Olge Dimitrijević u Bitef Teatru u Beču 16. septembra ove godine. Više na (http://www.wienwoche.org/de/446/the_red_love).

A evo kako mlada umetnica komentariše stanje kulture u Srbiji:

„Kada živite u zemlji gde je kultura sistematski uništavana poslednjih 20 godina i gde se svaki njen alternativni vid gura po strani zarad jeftinog kiča i šunda, kakve predstavljaju, na primer, svi muzički produkti nikli pod patronatom Željka Mitrovića i Saše Popovića, to daje sumornu sliku. Kada ste umetnik koji pokušava da se ostvari i predstavi publici na alternativnoj muzičkoj sceni kod nas, slika je daleko sumornija.

Nedostatak sredstava, nemogućnost da se dobiju sponzorstva, slaba promocija i nerazvijen senzibilitet većinskog dela domaće publike jesu stvari sa kojima se svakodnevno bore oni koji Srbiju vide kao nešto više od gluposti koje nam se svaki dan serviraju. Ipak, jedna mlada, mala devojka sa velikom gitarom na leđima, odlučila je da svoje znanje i talenat proba da predstavi srpskoj muzičkoj sceni. Na moju veliku sreću, poslednje dve do tri godine je počelo, stidljivo, ali definitivno buđenje kulture kod nas, te i ljudi drugačijeg senzibiliteta od onog koji se u široj javnosti reklamira, sada mogu na velikom broju mesta pronaći ponešto za sebe. Entuzijazam i ljubav su glavna stvar u onome što radite“.

Više na: www.nadlanu.com