Kolo ne menja „kolovođe“

Kulturno-humanitarno društvo Kolo iz Frankfurta je prošlog vikenda održalo redovnu godišnju izbornu skupštinu. Skupština nije dugo trajala s obzirom da je potvrđen mandat kompletnom upravnom odboru.

Dužnost predsednika će i u narednom mandatu obavljati Saša Ćelić, Diana Mančić ostaje na dužnosti potpredsednika, finansije će kao i do sada voditi blagajnica Tanja Livnjak, mesto sekretara je produženo Milanu Graniću. I na mesto predsednika Nadzornog odbora je ponovo imenovan Danilo Hrkalović, jedino du izabrana dodatna dva člana Nadzornog odbora Natalija Jovanić i Rajko Milojević.

Na skupštini su se članovi Kola striktno pridržavali mera koje važe u Nemačkoj pa se zbog toga u salu ulazilo sa maskom sve do mesta za sedenje. Shodno tome, koristila se svaka treća stolica za sedenje. Hausmajstor sale u kojoj je skup održan povremeno je ulazio kako bi kontrolisao da li se mere primenjuju i nije imao primedbi.

Saša Ćelić, stari i novi predsednik je okupljenim članovima izložio aktivnosti koje je Kolo imalo u doba pre pandemije i podsetio da folklorni ansambli održavaju redovno probe pod novim merama. Predsednik je izrazio žaljenje zbog otkazivanja Evropske smotre folklora u Parizu i Evropske dečje smotre folklora u Novom Sadu jer su imali sve već pripremljeno, od nošnji i prevoza do rezervacija hotela za obe Smotre.

Tanja Livnjak je podnela izveštaj o stanju u klupskoj kasi i konstatovala da je stanje pozitivno, što je potvrdio i Nadzorni odbor.

Чланак Kolo ne menja „kolovođe“ се појављује прво на Vesti online.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)