Knjaževačka ATV avantura

Učesnici četvrte ATV Avanture prvo su revijalnom vožnjom upoznavali knjaževački kraj i staroplaninske staze, dok su u takmičarskom delu programa na Crvenjskom jezeru pokazali kakvi su vozači i šta sve njihova vozila mogu.

Zoran Milojević iz Varvarin, koji drugi put učestvuje na ovoj manifestaciji vozi četvorotočkaša čiji motor ima 1.000 kubika i 100 konjskih snaga.

"To je vozilo sa automatskim menjačem koje sa lakoćom savladava i nateže terene", kaže on.

Za Nenada Antića iz Knjaževca najveći izazov i uzbuđenje predstavlja vožnja po raskvašenom i blatnjavom terenu.

"Da je pala kiša bilo bi bolje. Bilo je mnogo prašine na stazi. Vožnja je ipak protekla dobro", kaže Nenad.

Šestogodišnji Milan Vidojković iz Knjaževca, bio je najmlađi vozač na ovom skupu. Kaže da četvorotočkaša vozi već godinu dana i da ga je tome naučio tata.

Vozači četvorotočkaša uvek ističu da su pre svega veliki ljubitelji prirode.

"Vozimo šumskim putevima, ne bacamo smeće dok se vozimo i sve sklanjamo za sobom", kaže Borislav Perjatov iz Zrenjanina.

Organizovanjem ovakvih skupova Članovi knjaževačkog ATV kluba "Stara planina" žele da promovišu turističke potencijale svog kraja.

"Ovim karavanima pokušavamo da to prezentujemo ljudima koji to vole. Na ovaj način jednom godišnje dovedemo veći broj gostiju, pokažemo im naše planine, a oni posle mogu da se vrate i izaberu sebi smeštaj gde žele", objašnjava Milomir Petrović, predsednik ATV kluba "Stara planina".

Da vožnja četvorotočkaša uvek sa sobom nosi manji ili veći rizik potvrdio je i težak pad Bratislava Minićanajtrofejnijeg knjaževačkog vozača terenskih vozila. Minić je u prevrtanju posle terenskog skoka zadobio prelome rebara, ključne kosti i lopatice i od povreda se oporavlja u niškom Kliničkom centru.

Read more