Klupe stigle pre virusa

Jadranko Lešić, odbornik u opštini Volfurt u austrijskoj pokrajini Forarlbeg, organizovao je u saradnji sa opštinom Volfurt i Radislavom Đokićem, članom Udruženja Majevičana u Švajcarskoj još jednu humanitarnu akciju, ovaj put za školu „Aleksa Šantić“ u Ugljeviku.

Pun šleper sa školskim inventarom, 80 klupa, 250 stolica, četiri velike, četiri male table, 17 projektora i inventar za nastavničku zbornicu u upućen je u Ugljevik nešto pre nego što su škole u Republici Srpskoj prestale da rade . Ovo je treći šleper po redu sa školskom opremom, koji Jadranko, inače direktor marketa Migro u Arbonu u Švajcarskoj i njegov prijatelj Radislav Đokić doniraju školama u Republici Srpskoj i Srbiji.

– Škola „Aleska Šantić“ u Ugljeviku je u veoma lošem stanju i trebalo bi kompletno da se rekonstruiše. Ne trebaju im samo klupe veći sva stolarija mora da se promeni. Koristim priliku da putem naših „Vesti“ još jednom zahvalim Opštini Volfurt i gospodinu Mihaelu Pompelu koji me podržavaju u humanitarnim akcijama – kaže Lešić, koji je rodom iz Teslića.

On dodaje da su u prethodnih godinu dana poslali u otadžbinu više od 300 stolova, oko 800 stolica i raznih elemenata za kancelarije. Lešić zahvaljuje i Radislavu Đokiću koji je rodom iz Lopara i koji koordinira sve akcije po Republici Srpskoj i Srbiji i navodi da u 2020. planiraju još nekoliko akcija za škole i zdravstvene ustanove.

Dijaspora može da pomogne

– Mnogo mi je drago što mogu svake godine nekoliko humanitarnih akcija da sprovedem i pomognem svom narodu. Dijaspora je moćna i jaka, imamo vrhunske Srbe na svim pozicijama u privredi, zdravstvu, tako da sada i državni organi zemalaja u kojima radimo sarađu sa nama bolje – izjavio za „Vesti“ Jadranko Lešić, čovek velikog srca.

Svi koji žele da pomognu mogu da jave na njegov mail: jadranko.lesic@gmail.com.

Чланак Klupe stigle pre virusa се појављује прво на Vesti online.

Original Article