Klavir prava zamena za hor

Katica Babić iz Minhena, članica hora Singidunum koristi pauzu u vežbanju i nastupima kako bi usavršila znanje u sviranju klavira. Imala je nedavno čak i prvi nastup sa učenicima klavira profesorke Svetlane Basovič iz Rusije. Zajedno sa učenicima profesorke Basovič u programu za mali broj posetilaca u Kulturnom centru Seidlvilla gde je i Ruski kulturni centar MIR, svirala je jedno od dela Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova. Tokom programa Katica Babić je, osim što je svirala na klaviru i pevala, a kao gost u programu pevao je i Petro Bojko, solista hora Singidunum.

Petro Bojko, Svetlana Basović i Katica Babić

Katica kaže da je srećna dok uči da svira klavir jer time upotpunjuje svoje muzičko znanje. Uz sve to ona se bavi koreografijom, plesom i glumom i ima status slobodnog umetnika.

– Ako situacija sa virusom korona bude ušla u normalne tokove života, moja profesorka planira da sledeći nastup bude u julu sledeće godine, ali to je u ovom času vrlo daleko i zaista neizvesno – kaže Katica Babić.

Ona je do sada nastupala na radiju i televiziji u Nemačkoj, ali i na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Snimila je i nekoliko CD-a sa pesmama, među koji su dve bile omiljene kod publike „Da li si čovek za moju dušu“ i „Iluzija“.

Чланак Klavir prava zamena za hor се појављује прво на Vesti online.

Original Article