Karađorđeva Srbija

Magistar Živko Marković je upravo jedan od boraca za istinu o srpskoj istoriji. Knjigu Karađorđeva Srbija, napisao je 2006. godine. Napominje da su podaci iz knjige namenjeni đacima koje je dugo učio u dopunskim školama. No, ova knjiga sigurno zaslužuje mesto u svakom srpskom domu, školi, biblioteci, javlja za Program za dijasporu RTS-a Violeta Aleksić.

Dva veka je prošlo od prvog srpskog ustanka, i vreme je da se podsetimo na slavne pretke koji su smogli hrabrosti da stanu pred viševekovnim neprijeteljem. U knjizi se nalaze i dokazi da se i pre dva veka u Evropi i te kako čulo za Vožda Karađorđa.

Autor Marković kaže da nije imao naučnih pretenzija, već je samo nastojao da, u okviru svojih mogućnosti, čitaocima približi istorijska zbivanja i ličnosti iz srpske revolucije.

Na samom početku večeri gostima je poželela dobrodošlicu Radojević Tanja, VD Skd-a u Dibendorfu.

Promocija ove knjige je održana u organizaciji Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj. Program je otvorila Sava Gajić Ivić, sekretar udruženja.

O magistru su govorili Milisav Đurić, predsednik udruženja i Mića Savanović, aktivan član Udruženja pisaca.

Nakon zanimljivog predstavljanja pomenute knjige program se završio pesmom o Voždu, a recitovali su je Sava Gajić Ivić, Ivana Prlina Nikodijević i Marko Ružičić.