“Kao da me udario autobus”

Osećam se kao da me je udario autobus. Sve me boli, glava, zglobovi…

Ovim rečima se ministar poljoprivrede NSW Adam Maršal obratio javnosti u kratkom video uključenju iz bolesničke postelje. Maršal je u sredu bio pozitivan na koronu, posle čega su on i trojica njegovih kolega iz Nacionalne stranke s kojima je prethodnog dana bio na večeri smesta upućeni u samoizolaciju.

U međuvremenu, Maršal je osetio simptome kovida, za koje je rekao da su izgledali “kao da ga je udario autobus.”

– Bole me zglobovi, obliva me hladan znoj, a imam i glavobolju i upaljeno grlo. Generalno, jedino što želite kad vas ovo snađe je da samo ležite u krevetu. Kao da se osećam nekako letargično, nešto poput osećaja kad imate grip i kada ste istovremeno sasvim zapušeni.
Zbog Maršala, za kojeg se ne zna od koga je dobio virus, u 14-dnevnu izolaciju morao je i zamenik premijera NSW Džon Barilaro, kao i brojni ministri u Vladi Novog Južnog Velsa – Endrju Konstans, Rob Stouks Mat Kin, Viktor Dominelo, Melinda Pejvi i Broni Tejlor – svi članovi Nacionalne stranke.

U video-poruci, vidno iscrpljeni Maršal je imao i poruku za svoje glasače iz oblasti Severnih visoravni (Northern Tablelands). Ministar im se zahvalio za poruke podrške i zatražio od njih da se drže dalje od Sidneja.

– Ne želite da budete ovde u ovom trenutku. Ovo nije nešto što biste želeli da “zakačite”. Molim vas, čuvajte se i budite bezbedni – poručio je on.

Чланак “Kao da me udario autobus” се појављује прво на Vesti online.

Original Article