Kanadski avio-prevoznik trajno ukinuo liniju Toronto-Zagreb

Er Kanada Ruž, podružnica nacionalne avio-kompanije Er Kanada, trajno je ukinula liniju Toronto-Zagreb-Toronto, piše portal Kroejšan Avijejšen.

Kompanija je tu sezonsku liniju uvela u junu 2018. godine, saobraćajući između Toronta i Zagreba čak četiri puta nedeljno, avionima tipa B767-300 kapaciteta 282 sedišta.

Na toj ruti su avioni ovog avio-prevoznika leteli i tokom 2019. godine, a zbog globalne kovid pandemije je prošle godine linija privremeno suspendovana.

Kanađanin plovio sam oko sveta 265 dana, jedini orijentir mu bile zvezde (FOTO)

Mada je Er Kanada Ruž do pre nekoliko dana nudila u prodaji direktne letove na ovoj liniji za letnju sezonu 2021., do realizacije letova ipak neće doći.

Naime, kompanija je planirala da na toj liniji, u slučaju povoljne epidemiološke situacije i dobrog bukinga, koristiti avione iz flote Er Kanade, ali kako je potvrđeno hrvatskom portalu, nije postignut zadovoljavajući nivo rezervacija.

S obzirom na to da Er Kanada intenzivno radi na preuzimanju Er Transata, koji takođe saobraća između Toronta i Zagreba u letnjem redu letenja, bilo je za očekivati da će na ovoj liniji nakon preuzimanja ostati da leti samo jedan prevoznik. Ipak, do realizacije te ajvizicije još nije došlo, a Er Kanada Ruž je ukinuo liniju za Zagreb.

Nakon odlaska Emirejtsa i Korijan Era, ovo je odlazak treće avio-kompanije koja je Zagreb spajala s dalekim zemljama.

Portal dodaje da i Er Transat, koji je u decembru potvrdio nameru saobraćanja prema Zagrebu u ovoj letnjoj sezoni, sada ozbiljno razmatra mogućnost da zbog slabe potražnje i ograničenja putovanja ipak otkaže redovne operacije između Hrvatske i Kanade. Konačna odluka još nije doneta.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Tanjug
Original Article