Kanada prvi put u istoriji ponela titulu najbolje zemlje sveta! Evo i zbog čega

Američka medijska kompanija “U.S News end World Report” nedavno je objavila rang listu najboljih zemalja za 2021. godinu. Prema ovogodišnjim rezultatima, Kanada je prvi put u istoriji ponela titulu najbolje zemlje sveta.

SRPSKI GASTARBAJTERI U KANADI PROSLAVLJALI SA STRIPTIZETOM: Građevinski radnici rigorozno kažnjeni zbog korona žurke (VIDEO)

Izveštaj se objavljuje svake godine. Prošle godine je Švajcarska zauzela prvo mesto, dok se Kanada našla odmah iza nje. Rangiranje zemalja se vrši prema širokom spektru kategorija, uključujući poslovnu agilnost, moć, društveno odgovorno poslovanje, položaj žena, perspektivnost, rasnu jednakost i još dosta toga.

Prema ovogodišnjoj rang listi, uzimajući sve u obzir, najbolje zemlje sveta su:

1. Kanada
2. Japan
3. Nemačka
4. Švajcarska
5. Australija
6. Sjedinjene Američke Države
7. Novi Zeland
8. Velika Britanija
9. Švedska
10. Holandija

Zašto je Kanada najbolja?

Prema izveštaju, Kanada je zemlja koja ima dobro tržište rada, brine o ljudskim pravima i socijalnoj pravdi i ne smatra se korumpiranom. Takođe, dobila je najviše priznanje i za oblasti poput obrazovanja, kvalitetnog penzionisanja, transparentnosti i ekološkog, zdravog života.

Dva puta razmislite pre nego što spakujete kofere! Deset razloga zbog kojih nikako ne bi trebalo da emigrirate u Kanadu! (VIDEO)

Kanada je zauzela prvo mesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mesto za rasnu jednakost i šesto mesto za preduzetništvo. Sa druge strane, ova zemlja se nije našla među prvih deset u kategorijama kao što su: avanturizam, kulturološki uticaj, moć ili kulturno nasleđe.

Zanimljive činjenice o Kanadi

Tri kanadska ostrva nalaze se na listi 10 najvećih ostrva na planeti Zemlji, a to su: Bufin ostrva, ostrvo Viktorija i ostrvo Elesmer.

Priča Srpkinje koja se iz Kanade vraća u otadžbinu: Tamo se od malih nogu deca treniraju da budu samoživi individualci, druženje je površno i proračunato, a seks rizičan!

Zemlja poseduje više od 3 miliona jezera, od kojih su dva, Grejt Ber i Grejt Slejv najveća.

Toronto je najveća metropola u Kanadi, koja broji preko 6 miliona ljudi. Montreal, drugi najveći grad u Kanadi, poseduje preko 4 miliona stanovnika, a, ujedno, je i drugi najveći grad u svetu koji ima francusko govorno područje. Prvi je, naravno, Pariz.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

B92
Original Article